Hur man byter värmeelementet i en 1994 Grand Am

värmeelementet i Pontiac Grand Am ser ut som en miniatyr radiator. Den varma kylvätska från motorn passerar genom kärnan, och en fläkt skjuter värme in i motorrummet. Om värmaren kärnan har en täppa, då vätskan inte kan passera igenom, och allt du får är kall luft från fläkten. För att återställa värme, måste du byta värmeelementet. Det tar ett par timmar att slutföra projektet eftersom du måste ta bort konsolen. Det är bäst att ta en hel dag att slutföra projektet så att du inte känner dig som om du måste rusa för att slutföra det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Fresh motorkylmedel
Hylsnyckelsats
Wrench in
Marker
Maskeringstejp
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Gran Am på plan mark och låt motorn svalna helt. Öppna dräneringsventilen på nedre högra sidan av kylaren, med hjälp av en skiftnyckel. Tappa ur kylvätskan in i tråget. Sa minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i Grand Am. Lyft fronten på bilen med domkraften.
2

Placera en pallbock under Grand Am nära fästpunkten och höja den till ramen. Lossa avloppsslangen från värmeelementet genom att koppla slangen ordentligt med skruvmejseln. Lossa Värmeslangarna från värmeelementet med skruvmejseln för att lossa slangklämmorna.
3

bort stödbenet från under Grand Am och sänk bilen till marken. Ta bort mittkonsolen från bilen om det finns någon. Lossa ljud isolatorer hjälp av skruvmejsel och ta bort dem. Ta bort locket rattstången med hjälp av skruvmejseln. Ta bort luftkanalerna från konsolen utlopp genom att haka rören.
4

Ta bort luckan från värmeelementet med skruvmejseln. Ta de centrala klämmorna med en skiftnyckel och dra värmeelementet från bilen. Torka bort vattenspill upp med trasor. Placera det nya värmeelementet i höljet och fäst klämmorna med nyckeln. Montera värmaren kärnan täcker och dra åt fästskruvarna med skiftnyckel.
5

tillbaka luftkanaler genom att haka dem till butikerna. Sätt tillbaka luckan rattstången och dra åt skruvarna med skruvmejseln. Installera Sound isolatorer och åtdragningen med skruvmejseln. Lyft den främre delen av bilen med domkraft. Placera en pallbock under Grand Am och höja den till ramen.
6

krypa under bilen och anslut slangarna till värmeelementet. Dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Anslut avloppsslangen till värmeelementet. Ta stödbenet från under Grand Am. Sänk bilen till marken. Fyll på kylaren och behållaren med färska kylvätska. Anslut den negativa kabeln till batteriet och dra åt muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70050.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.