Tecken på kylvätska i Motorolja

motorkylmedel blanda med motorolja är ett tecken på en inre packning eller motorhaveri. När kylvätskan blandas med oljan, berövar den oljan i sina smörjande egenskaper och kan förstöra en motor ganska snabbt. I händelse av kylvätska misstänks blandning med motorolja, ska motorn stängas av och inte igång igen förrän felet har åtgärdats. Kylvätskeförlusten
p Om kylvätskenivån fortsätter att sjunka, men det finns inga tecken på läckage av kylvätska på marken eller från avgasröret, det finns en god chans att kylvätska läcker in i vevhuset och mixning med motoroljan. Ett kylsystem ska inte behöva fyllas på ofta. I själva verket kan lägga till mer än en pint eller så vid varje oljebyte intervall vara ett tecken på en förlust av kylsystem integritet.
Sweet Smell

dofter förknippade med motorolja och kylvätska är helt olika. Medan oljan har en jordnära, musky lukt, luktar kylvätska nästan sickeningly söt. I händelse kylvätskeförlusten är uppenbar, men inga läckor syns, dra ut oljestickan och ta en pust. Om ens den blekaste aning socker träffar luktsinnet, oddsen är kylsystemet byta vätska med motorolja.
Den fruktade Milkshake

När kylvätska först invaderar vevhuset och blandar sig med oljan, kan det lämna en udda flod av grön, röd eller orange i brunt av olja, beroende på vilken typ av kylvätska fordonet används. Men när motorn går för någon tid, vevaxeln och oljepumpen har en mixer-liknande effekt på de två vätskorna, göra dem till vad många kallar "den fruktade milkshake." Namnet kommer från det utseendemässigt av de väl blandade vätskor, som tar på utseendet av en mjölkchoklad shake på ytan. Nedanför den tunnare delen av blandningen är en tjock, sliskig soppa som liknar en smält mjölkchoklad bar. Den senare blandningen tandkött upp motor passager och är normalt ett tecken på en förstörd motor. När vätskan har haft tid att blanda till denna visuella enhetlighet, har grus i kylmediet övervinna smörj av olja och skurade lagret går att reparera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69393.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.