Hur Till Stopp en läcka i en plast Radiator

Plast radiatorer har ökat i popularitet sedan det senaste decenniet av 20-talet. Vissa biltillverkare använder alla plast radiatorer, medan andra använder radiatorer tillverkade av plast och aluminium. Som ett alternativ till traditionella mässing radiatorer, är plast lättare, effektivare och lättare att reparera när en läcka uppstår. Materialet är annorlunda, men jobbet utförs är samma --- hålla motorn från överhettning genom cirkulerande kylvätska genom motorn och genom att utstråla värme bort från fordonet. När en radiator förvärvar en läcka, det spelar ingen roll att materialet inte --- radiatorn kommer att behöva repareras för att undvika större och dyrare problem. Saker du behöver
Radiator epoxi för plast radiatorer
Sandpapper
Applikatorborstdelen
Kylarslang
Skruvmejsel
Kylsystem tätningsmedel
Kylvätska
plast svetsare

Visa mer instruktioner
1

visuellt observera undersidan av fordonet och under huven för att identifiera eventuella läckor. Sök efter läcka källor som kan ge en ledtråd till deras uppkomst. En läckande slang, till exempel, kan fortfarande ha fukt från en kylvätska läcka även efter det att bilen har stängts av. Alternativt, brand upp motorn och efter att ha gett det tid att värma upp, leta efter läckor i kylsystemet som kan spy eller droppa. Det är speciellt viktigt att kontrollera tanken av en plast radiator, eftersom lagringstankar är mer benägna att läckor i denna typ av radiator. När du har upptäckt källan till läckan, kan du planera metoden för reparation.
2

Koppla båda ändarna av läckande slang med en skruvmejsel på metallringar som håller slangen vid varje ände . Ta bort eventuellt skräp som kan finnas kvar på öppningen innan du fäster den nya kylarslangen. Anslut den nya kylarslangen till både öppningar och säkra metallringar till båda ändarna.
3

bort plasten kylaren från fordonet efter all kylvätska har tömts. Använda en luft-fri plast svetsare, värmer radiatorn i platsen för läckan och placera värme på svetstråd för att smälta den över läckan.

En generell epoxi kan användas för att reparera en läcka i kropp av en plast radiator. Prep läckan området med sandpapper och tillämpa epoxi, gör det möjligt att ställa innan du installerar kylaren i bilen.
4

Häll en burk eller flaska kylsystemet tätningsmedel, nästan allmänt erkänd som "Stop Leak , "direkt i en kyld radiator. Lägg kylvätska eller vatten för att fylla kylaren och kör fordonet i 30 minuter eller mer att spola tätningsmedlet kylsystemet hela kylaren och kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69861.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.