Hur du ändrar termostat i en 1996 Lincoln Town Car

Om 1996 Lincoln Town Car är överhettad och du har toppat kylvätskan i kylaren, kan termostaten fastnar eller misslyckas. Du kan komma åt termostaten på Town Car med minimalt arbete eftersom det är monterat på insugningsröret. Köp en termostat från en bildelar återförsäljare och ersätta det själv för att spara kostnader för att ta bilen till en reparatör. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
Spårskruvmejsel
Scraper
ren trasa
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Placera en stor drain pan under värmeelementet drain på passagerarsidan av Town Car. Öppna huven och ta bort kylarlocket.
2

Lossa kylarens avtappningsplugg hjälp av en skiftnyckel. Vänta tills kylvätskan ligger under nivån för den övre kylarslangen.
3

Trace övre kylarslangen till termostathuset. Lossa slangklämman på huset med en skruvmejsel. Skjut klämman tillbaka och ta bort slangen från huset. Använd en skiftnyckel för att ta bort de två fästbultarna från termostathuset.
4

Skjut höljet bort från insugningsröret. Rengör eventuella kvarvarande packning bitar från termostathuset med en platt skrapa och ren trasa. Ta bort den gamla termostaten från huset.
5

in den nya termostaten i huset. Placera den nya packningen på den yttre kanten av höljet och den ligger över monteringsområdet på insugsgrenröret. Ersätt de två fästbultarna och dra åt dem med en skiftnyckel.
6

Byt övre kylarslangen på termostathuset och dra åt slangklämman. Översta av radiator med en blandning av lika delar frostskyddsmedel och destillerat vatten. Byt ut kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69850.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.