Varför Vissa fordon använder en termisk expansionsventil?

Den termiska expansionsventilen är en integrerad del i många delar som styr kylning av luft. Det kan normalt att finnas i ett kylskåp eller luftkonditionering enhet, även om denna enhet råkar vara i ett fordon. Den kan förkortat TEV eller TXV. Kylcykel

kylcykel börjar i kompressorn när gasen omvandlas till ett högt tryck, hög temperatur. I kondensorn, är denna gas kondenseras till en högtemperaturvätska som tas in i värmeutvidgning enheten och expanderas till ett lågt tryck, låg temperatur vätska. Slutligen tar förångare i värmen och ändrar kylmedel från flytande form till ånga genom att koka den. Denna cykel upprepas inom kylaggregatet.
Funktion

Den primära uppgiften för den termiska expansionsventilen är att mätaren ut den totala mängden köldmedium som flyter in i förångaren. Mängden kylmedel tillåts är beroende av en avkännande glödlampa som normalt finns utmed sugledningen på den plats där köldmediet lämnar indunstning spolen. Den avkännande glödlampa är fylld med flytande kylmedel, som upprätthålls kontinuerligt, och den är ansluten till membranet hos TEV genom ett kapillärrör. Anledningen till att många fordon använder TEV är därför att system med en termisk expansionsventil är ofta ganska effektiva på att reglera flödet av köldmedium. Detta beror på det tryck som reglerar mängden köldmedium, och därmed temperaturen, att förångaren tar emot.
Tre krafter
p Det finns tre krafter inom den termiska expansionsventilen: lampan tryck, vilket känner av temperaturen som lämnar förångaren och verkar för att öppna ventilen, förångarens tryck, som arbetar för att stänga av flödet av kyl precis under diafragman, och fjädertrycket, som representerar den värme att ventilen är kontrollerande och även verkar för att stänga av flödet. I ett tillstånd av jämvikt, är trycket av den första vanligtvis ekvivalent med trycket av de två sista. Om det finns någon förändring, kommer flödet öppnas antingen bredare eller tygla.
Överhettning

Alla förändringar i temperatur längs sugledningen gör att köldmediet i förångaren för att koka i snabbare takt. Denna överhettning ökar glödlampa tryck, som expanderar membranet och tillåter mer kylmedel att komma in i ventilen för att kompensera för den höga temperaturen. Den ökade flödeshastigheten avkännes av förångaren glödlampan och begränsar kylning gång, vilket återför ventilen till ett jämviktstillstånd. Den motsatta sekvensen kan också uppstå, så att flödet initialt är begränsad och återvände sedan till ett tillstånd av jämvikt.
Underhåll

När ventilen öppnas till sin maximala , sedan 10 till 12 grader av överhettning kan tillsättas. Om det är för lite överhettning, då köldmedium kan komma in i kompressorn och tvätta ur oljan eller orsaka skador på fordonet. För mycket överhettning kan leda till överhettning frågor. En arbetsgrupp termisk expansionsventil är viktigt för en väl fungerande av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69442.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.