Hur berätta om en radiator är igensatt

En igensatt kylare kan leda till motorskador om det inte fastställas utan dröjsmål . Radiatorer hålla motorn sval genom att sända kylvätska genom motorblocket . Kylmediet upphettas sedan , innan de skickas vidare genom kylaren , där den kyls genom förångning. När en radiator är igensatt , kan det finnas tecken som tyder på det . Det är viktigt att du reparera din radiator så snart som möjligt för att undvika omfattande motorskador . Du kan berätta om du radiator är igensatt med några enkla tips . Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen , och stäng av motorn . Låt motorn svalna i 3 timmar . Öppna huven på bilen , och ta bort kylarlocket från kylaren .
2

Starta din bil , och vänta minst 2 minuter för termostaten att öppna . Den kylvätska kommer att börja cirkulera .
3

Slå på ficklampan , och rikta den nedåt i kylaren . Leta efter ett ojämnt flöde av kylvätska . Om radiatorn är blockerad , kommer kylmedelsflödet inte jämnt . Ett annat snabbt sätt att kontrollera om en igensatt kylare är att be någon att rev motorn medan du klämma kylarslangen . Om kylarslangen stelnar och är svår att klämma så att motorns varvtal ökar , innebär detta att radiatorn är igensatt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69882.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.