Hur man byter termostaten på en 1997 Ford Taurus

Det fina med en termostat i en 1997 Ford Taurus är att när den misslyckas, misslyckas det säkert. Detta innebär termostaten misslyckas i det öppna läget, som tillåter radiator fluiden att strömma genom fordonet förhindrar bilen från överhettning. Detta hjälper till att skydda bilen, men det gör inte mycket för att hålla föraren varm på vintern. Lyckligtvis, byta ut en termostat är inte en alltför dyr satsning och anses allmänt vara en enkel gör-det-själv fixa. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Byte termostat
Termostatpackning
ringnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta övre kylarslangen och spåra det till insugningsröret som är placerad på toppen av motorn på en Ford Taurus. Höljet att slangen är ansluten till är huset som har termostaten inuti det.
2

Avlägsna bandklämman som ansluter kylarslangen till termostathuset med en Phillips skruvmejsel. När klämman lossas slangen kan dras ut från huset.
3

Ta bort skruvarna som håller termostathuset till insugningsröret med en hylsnyckel. Var noga med att inte förlora någon av bultarna som de kommer att återanvändas.
4

Dra gamla termostathuset packning täta i insugningsröret. och ersätta den med en ny packning.
5

Dra den gamla termostaten ur huset. Det finns inga bultar som håller den på plats. Det sitter bara inne i huset. Var uppmärksam på orienteringen av termostaten och placera den nya termostaten i huset på samma sätt som den gamla.
6

Bolt termostathuset tillbaka till insugningsröret med skruvarna som tidigare bort. Sätt tillbaka kylarslangen till termostathuset genom att dra ner bandklämman.
7

Vänd fordonet på och kolla efter läckor där kylarslangen sitter på Taurus termostathuset och där höljet är bultad till insugningsröret. Om slangen läcker, helt enkelt dra åt bandet klämman tills det tar stopp. Om packningen läcker, kan du försöka att dra åt skruvarna som håller höljet till insugningsröret. I vissa fall kan en PVC packning sealer måste användas. Packning sealer kan köpas på en Biltema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69414.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.