Hur byter jag termostat på en 200 Lincoln LS?

En motor förmåga att upprätthålla en viss temperatur när du kör är viktigt för den totala prestandan. Utsläppen påverkas också vara motorns temperatur. Om motorn körs på en svalare temperatur som den är avsedd för, kommer det att släppa ut mer skadliga utsläpp än normalt. Om motorns termostat fastnar i öppet läge, kommer den Lincoln LS motorn arbeta vid mindre än dess optimala temperatur. Den normala motortemperaturen är mellan 180 och 210 grader Fahrenheit. Likaså en termostat som misslyckas i stängt läge, orsakar block kylmedelsflöde till kylaren och motorn snabbt överhettas. I båda fallen krävs det 2000 Lincolns termostat ersättare. Saker du behöver
Ratchet, socket och förlängning
vanlig skruvmejsel
Handskar
dropplådan
Stora tänger
butik trasa
Visa fler instruktioner

1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren när motorn är kall. Avloppet petcock är placerad vid botten av radiatorn, pekar mot motorn. Gå petcock underifrån. Använd en fångst pan att fånga dränering kylvätska och vrid petcock medurs för att öppna. Stäng petcock efter majoriteten av kylvätska rinner ut i dropplådan.
2

Följ övre kylarslangen från kylaren till motorblocket. Slangen ansluts till termostathuset på motorn.
3

Ta bort luftslangen paus utlopp ansluten till huset. Lossa klämman med en vanlig skruvmejsel och skjut upp slangen. Dra slangen från termostathuset.
4

Lossa klämman kylarslangen vid termostathuset. En stor tång är nödvändig för att lossa slangklämman. Greppa de två stiften på klämman med tången och kläm ihop dem för att lossa klämman på slangen. Skjut klämman upp slangen mot kylaren. Lossa klämman och lämna den på slangen.
5

Ta bort de två skruvarna termostathuset med en ratchet, förlängning och svivel. Med bultarna ut, dra termostathuset ur motorblocket att exponera termostaten. Var försiktig så att du inte spiller kylvätska på Serpentine belt. Hålla en trasa under huset samtidigt som du drar ut det kommer att hjälpa.
6

Dra ut termostaten och tätande O-ring för hand. Det kan stanna i motorn när höljet tas bort, eller det kan fastna i huset. Hursomhelst, dra ut det och kasta bort det.
7

in den nya termostaten och o-ring i huset. Se till att termostaten orienteringen är samma som den gamla termostaten.
8

Montera höljet i blocket och sätt tillbaka bultarna. Dra åt bultarna med ratchet, förlängning och vridbar.
9

Installera kylarslangen på huset och ominstallera klämma med en tång.
10

Anslut luftslangen paus utlopp i huset och montera klämman med en vanlig skruvmejsel.
11

Fyll kylaren med förblandad kylvätska. Fyll i tills kylvätskan når botten av kylarlocket. Montera locket och starta motorn.
12

Observera slangar, termostathus och kylaren området för tecken på läckande kylvätska. Dra åt alla anslutningar som kan läcka som behövs.
13

stänger av motorn och åter kontrollera kylvätskenivån. Fyll kylvätsketanken till fill-line med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69656.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.