Hur täta en pump bil Water

Vattenpumpen i bilen är en viktig del av utrustningen som används för att tvinga överskott och bebyggda värme ur bilens motor att förhindra överhettning, korrosion och rost. Men om den saknar en ordentlig tätning, kommer det inte att fungera rätt, och det kan till och med fälla en större skala uppdelning av bilens kylsystem, så du bör utföra regelbundna kontroller för att säkerställa att den är hermetiskt stängd. Saker du behöver
Två drain kokkärl
Två pump sälar
Oil
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Hitta tätningar genom en av auto-del webbplatser som förtecknas i AutoGuide.net (se Resources nedan).
2

Börja när bilens motor och kylsystem är både cool. Det första steget är att tömma ut all olja ur bilens motor. Samla upp oljan i en dräneringskärlet, så att du kan återanvända det senare.
3

bort bilens bränsletank, så att du kan komma åt kylaren om din motor är monterad på ett sådant sätt att radiatorn är begravd under bränsletanken. Detta är inte nödvändigt för alla fordon.
4

Tappa all kylvätska ur bilen och in i en andra tråget.
5

Placera pumpen sälar och lossa dem för hand eller med en stav. Använd en skruvmejsel endast om det är absolut nödvändigt, eftersom du kan repa ytorna på dina pumptätningar om du inte är extremt försiktig.
6

Gör en mental eller skriftlig anmärkning av riktningen varje tätning är vänd innan du tar bort den. Du måste orientera ersättande sälar på ett identiskt sätt för att garantera din vattenpump fungerar korrekt när du är klar.
7

Ta bort tätningarna som du vill ersätta och ställ dem åt sidan.

8

Rikta ersättande tätningar i en identisk orientering till de gamla, med hänvisning till den anteckning som du gjorde tidigare. Med de flesta motorer, vänd fjädern sidan av den inre vattenpump försegla motorn, och vårens sidan av den yttre vattenpumpen tätningsytorna pumphjulet.
9

Skydda vattenpumpen tätningen fjädrar från rost och korrosion genom att smörja dem med lite olja innan du fäster dem på plats.
10

Refill bilens kylsystem med kylvätska eller frostskyddsvätska. Det går bra att återanvända kylmediet du tömd tidigare om det fortfarande har lite liv kvar. Om inte, se till att kassera det på rätt sätt och i enlighet med din statens farligt avfall riktlinjer.
11

Återkoppla bilens bränsletank om du var tvungen att ta bort den för att komma till sälar vattenpump .
12

Fyll din bil med olja. Se till att du har lämpliga nivåer av både olja och kylarvätska i bilen innan du kör det igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69112.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.