Hur man byter kylare i en 1992 Cherokee

Den viktigaste delen av ett fordon kylsystem är kylaren. Så het kylvätska cirkulerar genom kylaren, det kyls av utomhusluft, dras in av fläkten, återvände sedan till motorns vattenintag. Denna åtgärd gör att kylvätskan att bläddra kontinuerligt genom hela kylsystemet, dra oönskad värme ur motorn. En skadad eller igensatt kylare kommer snabbt resultera i en överhettad motor. Saker du behöver
Wrench in
rak skruvmejsel
Stor tång
Visa fler instruktioner
1

Lossa batteriets minuspol med lämplig storlek skiftnyckel, genom att vrida muttern i moturs riktning. Ta terminalen från batteriet.
2

Kontrollera att vara säker på att motorn och slangarna är sval vid beröring. Om inte, låt dem svalna innan du fortsätter.
3

Lokalisera avtappningsventil, på botten av kylaren, och placera en tråget under den. Lossa avtappningsventilen genom att vrida den i en moturs riktning, och låt kylvätskan rinna.
4

Leta slangklämmorna och lossa dem genom att vrida spännskruvarna i moturs riktning. Ta bort slangarna. Om slangarna är för hårt för att ta bort för hand, använd de stora tång för att vrida slangen och tillbaka, bryta förseglingen. Detta kommer att lossa dem.
5

Bestäm vilken typ av motor i Cherokee. Om motorn är en fyrcylindrig eller en V6, Ta bort kåpan skruvarna och skjut kåpan bakåt mot motorn. Om motorn är en rak sex, Ta bort kåpan bultarna och skjut kåpan över fläkten.
6

Bestäm om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda. Om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda, använd lämplig storlek skiftnyckel och ta bort de svalare linjer, som ligger på baksidan av radiatorn. Anslut linjer och kopplingar så att ingen vätska läcker ut och så ingen smuts kan komma in dem.
7

Leta kylarens fästbultar och ta bort dem genom att vrida dem i moturs riktning. Lyft ur kylaren.
8

Installera det nya kylaren. Efterdra alla skruvarna genom att vrida dem i en medurs. Återanslut de kallare linjer, om tillämpligt.
9

Skjut höljet på plats och dra kåpan bultar eller skruvar, genom att vrida dem i en medurs.
10 < p> Byt slangarna och dra åt slangklämmorna genom att vrida klämman skruvar i medurs riktning.
11

Stäng tömningsventilen genom att vrida den medurs. Fyll på kylaren med rätt blandning av frostskyddsmedel och vatten.
12

Byt ut negativa batterikabeln och dra åt muttern genom att vrida den medurs.
13

Start fordonet och kontrollera om det finns läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69684.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.