Hur Avlufta av vattensystemet i en 2000 Neon

Efter dränering och byte kylvätska, oavsett om en kylvätska flush eller för läcka reparation, är det viktigt att lufta bilens kylsystem. De 2000 Dodge Neon har en själv-blödning systemet, vilket innebär att du inte behöver använda några avluftningsskruvarna ventiler för att få ut luften. Överskott luft automatiskt ut genom reservoaren när motorn är igång. Trots att bilen tar hand om jobbet åt dig, är det viktigt att följa den rätta processen att avluftat innan du lägger byte kylvätska. Om du inte gör det, kanske luften blöda efter att du har slutfört tjänsten, vilket ger en låg kylvätskenivå. Saker du behöver
kylvätska /vatten mix
Visa fler instruktioner
1

Fyll kylvätskebehållaren med blandningen av kylvätska tills den är mellan "FULL HOT" och " ADD "märken. Reservoaren är i den bakre högra hörnet av motorrummet och har ett gult lock märkt "VARNING KYLVÄTSKA ONLY".
2

Starta bilen. Kör motorn tills den värms upp till normal arbetstemperatur. Fläktarna på radiatorn kommer att slå på och sedan backa. Vid tiden att motorn har värmts upp, kommer alla luftöverskott ha blödde ur systemet automatiskt.
3

Stanna bilen, och vänta på att motorn svalna. Fyll på kylvätska tills den är mellan "FULL HOT" och "Lägg till" märken. Detta kylmedel ersätter det utrymme som tas upp av luft som blödde ur systemet när du kör motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69913.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.