Hur man byter en pump lastbil Vatten

Vattenpumpen skickar motorns kylmedel för att kyla ner motorn. Eventuella problem med vattenpumpen, som en brist pumptätningens eller dåliga lager axel, kan orsaka lastbilen överhettas, så att pumpen behöver bytas. Proceduren för att ta bort och ersätta en vattenpump är likartad med de flesta pickup lastbilar, men det kan finnas skillnader från modell till modell, särskilt om vilka andra komponenter måste tas bort för att komma åt pumpen. Saker du behöver
Modell-specifik bilverkstäder guideClean containerFlare-mutter wrenchesFan /skiftnyckel wrenchStrap wrenchWater pumpGasketATV sealantEngine kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Vänta tills lastbilens motor är kyla, koppla truckens negativa batterikabeln. Tappa ur kylvätskan i en ren behållare genom att ta bort pluggen i motorblocket och sedan kylaren.
2

Ta bort kylfläkten och svepning. Detta kan variera på varje modell, men det kommer att innehålla kopplar den övre kylarslangen och löstagning slangarna luftkonditionering från fläktkåpa, sedan ta bort fläkten och svepning s bultar. Du kan behöva en fläkt eller skiftnyckel skiftnyckel för detta.
3

Ta bort drivremmen genom att lossa bulten på spännaren och glider av remmen från spännaren och remskivor. Ta bort remskivan vattenpumpen genom att skruva sina bultar, med en tapp skiftnyckel eller bandnyckel att hålla remskivan från svarvning som du skruva isär den.
4

skruva isär vattenpumpen från motorn och ta bort den. Du kan behöva trycka på den med en mjuk hammare för att bryta packningen. Torka bort alla spår av tätningsmaterial från motorblocket och torka av ytan med en trasa med aceton eller thinner.
5

Anslut en ny packning till den nya vattenpumpen, applicera ett tunt lager av ATV tätningsmedel på bägge sidor av packningen. Placera pumpen på plats, dra åt skruvarna så hårt du kan för hand, sedan avsluta dra åt dem med en skiftnyckel för att deras specifika moment.
6

ominstallera alla övriga komponenter, börja med vattnet pumpa remskiva. För att installera drivremmen, skjuta upp spännaren för hand och glida bältet tillbaka på remskivorna och spännare samma sätt som det ursprungligen installerades. Dra åt spännaren till samma spänning det var innan
7

Fyll kylvätska till lastbilens angivna nivån. Använda färsk kylvätskan om den gamla kylvätskan är förorenad på något sätt. Anslut batteriet kabeln, starta motorn och kontrollera tätheten runt pumpen och slangarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69306.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.