Hur installerar jag en vattenpump i en 1994 Cadillac Deville?

Vattenpumpen i 1994 Cadillac Deville används för att hjälpa till att hålla motorn sval genom att överföra kylmedel från kylaren till motorn. Om vattnet blir skadad, kommer det resultera i att kontinuerligt överhettning av motorn, som så småningom kommer att bryta ner, kostar en avsevärd summa i reparationskostnader. Det bästa sättet att lösa detta problem är att byta vattenpumpen så snart du märker att det kan ha blivit skadat. Du kan plocka upp en pump ersättare vatten från en lokal eller online delar leverantör. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
Vattenpump
Visa fler instruktioner
1

öppnar huven på din Cadillac Deville. Stötta huven med huva stativet. Använd en hylsnyckel för att lossa bulten på den negativa batteripolen klämma. Dra den negativa kabeln från terminalen.
2

Flytta dräneringstråget under din radiator. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruven på avtappningspluggen. Vrid bulten i moturs riktning tills den kommer fri från kylaren. Ta bort pluggen och tappa ur kylvätskan i pannan.
3

Lossa bulten på nedre kylarslangen klämma. Ta bort slangen från klämman och dra slangen från vattenpumpen. Avlägsna bultarna ansluten till den främre transmissionsremmens plåt för att få tillgång till vattenpumpen.
4

bort fästbultarna knutna till vattenpumpen och lyft vattenpumpen bort från motorn. Placera den nya vattenpumpen i samma position som den gamla och säkra på plats med skruvarna med ett moment på 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

Flytta frontluckan kamremmen tillbaka på plats och fäst den genom att ansluta bultar. Anslut kylarslangen tillbaka till vattenpumpen och sätt tillbaka klämman på slangen för att fixa det på plats.
6

Ta av locket från toppen av radiatorn. Fyll kylaren med kylvätska. Sätt tillbaka locket när kylaren är full. Placera den negativa kabeln tillbaka på batteripolen och fäst med klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70111.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.