Felsökning den Kylsystem i en Chevy Silverado

Förstå kylsystemet funktion hjälper dig att diagnostisera problem. Kort sagt, frostskyddsmedel vinster värme när den passerar genom motorn och avger värme när den går i kylaren. Dina kylanordningar allmänhet cirkulerar kylvätska, innehåller det eller reglera dess temperatur. Felsöka kylsystemet i en Chevy Silverado genom att inspektera kylmaskiner. Instruktioner
1

Inspektera vattenpumpen för läckage. Din vattenpump håller frostskyddsmedel rör sig genom motorn, kylare och värmeelement. En svag frostskyddsmedel lukt eller fläckar av kylvätska enligt din Silverado när parkerade under en kort tid är tecken på en trasig vattenpump.
2

Kontrollera slangar för sprickor, kollapser, läckor eller torrhet. Detta innefattar övre och undre kylarslangar, värmare och slangar bypass och grenrör slangar kylvätska. De övre slangar, till exempel, mäter cirka 2 inches bred och bära frostskyddsmedel mellan kylaren och motorn. En skadad slang orsakar fel i kylsystemet.
3

Undersök din frostskyddsvätska nivå. Låg kylvätska leder till överhettning. Med låga nivåer, lägg DEX-COOL förlängd kylvätska livslängd motor till expansionstanken reservoaren. Detta avser Vortec 4300 V6 motor och Vortec 4800, 5300 och 6000 V8-motorer.
4

Ta frostskyddet och spola systemet att utforska kylproblem. Se till att avyttra kylvätskan ordentligt eftersom den söta doften av det lockar djur och små barn. Intag av giftig vätska kan vara dödlig.
5

Titta på kylarlocket för att se om den är trasig. En skadad cap kunde innehålla korrosion. Få en mekaniker för att använda ett tryck testare eller en adapter för att granska den gemensamma jordbrukspolitikens tryckklass och drift. Byt ut en defekt lock omgående.
6

Tvätta och skölj framsidan av kylaren. Smuts, stenar, löv och annat skräp suger in ventilerna på din radiator vid körning som orsakar överhettning. Använd en diskborste, diskmedel och en vattenslang för att rengöra din radiator front.
7

Testa termostaten för att se om det fastnar. Du kan peka ut en fast termostat med konstant låg temperatur avläsningar eller toppar mellan höga och normala temperaturer. Vanligtvis kan du hitta din termostat bor inuti huset på motorsidan av den övre kylarslangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69271.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.