Hur man installerar en termostat i ett 4.3 GM

Termostaten i 4,3-liters GM motor som sitter i fronten, på översta centrumområdet. Installera en ny termostat när motorn är igång varm eller överhettning regelbundet. Termostaten kan hålla stängt och inte tillåter kylvätska rinna genom blocket, vilket gör att motorns temperatur att öka tills det överhettas. Om det händer, kan motorn skadas internt, vilket leder till blåsta huvudet packningar, spruckna motorblock och skadade huvuden. Saker du behöver
dräneringskärlet
Socket skruvmejsel
ställa
SPACKEL
termostat
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna avlopp petcock i botten av radiatorn. Töm kylaren tills kylvätskenivån sjunker under nivån för den övre kylarslangen
2

Följ övre kylarslangen ner mot motorn tills du hittar termostathuset ovanpå motorn. Ta bort slangklämman med en skruvmejsel och dra slangen från termostathuset.
3

Ta bort de två fästskruvarna som håller termostathuset på motorn. Ta försiktigt bort höljet från motorblocket genom att vicka på den. Om det behövs, bända höljet löst med en skruvmejsel.
4

Rengör tätningsytorna på huset och blocket med en spackel. Skrapa bort eventuella bitar av packning eller annat material som kan orsaka huset att inte täta ordentligt.
5

Ta bort den gamla termostaten och kassera den. Installera den nya termostaten i hålet i motorblocket. Var noga med att orientera det ordentligt eller det kommer inte att fungera korrekt.
6

Placera den nya packningen på blocket och ställa termostathuset på plats. Sätt i de två fästbultarna i huset och skruva in dem i blocket. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft, fram och tillbaka mellan bultarna så att du drar huset ner jämnt.
7

tillbaka den övre kylarslangen och klämma på termostathuset. Dra åt klämman med en skruvmejsel. Dra inte åt klämman eller du kan skada slangen.
8

Fyll kylaren med kylarvätska och starta motorn. Låt motorn gå, kontrollera om eventuella läckor och kontrollera att motorn inte överhettas. Sätt tillbaka locket efter att systemet är toppad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69379.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.