Hur du ändrar termostat i en 2001 Monte Carlo

2001 års Monte Carlo är en riktig sportbil klarar av höga varvtal och höga hastigheter. Men även den mest aggressiva av fordon att stoppas av en dåligt fungerande termostat. Om du har kört in överhettning eller brist på uppvärmning med Monte Carlo, är det dags att byta ut den trasiga termostat eller riskerar att orsaka skada på din motor. Ett par dollar i delar kan spara dig tusentals genom att undvika en motorrenovering. Saker du behöver
Byte termostat
Byte termostat packning
RTV silikon packning Maker Review Wrench
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två skruvarna som fäster termostatlocket till insugningsröret av Monte Carlo med en skiftnyckel. Ställ in skruvarna åt sidan för att användas igen. Dra termostaten täcka bort av intag och skjut den och kylarslangen åt sidan så att du kan komma åt termostaten placerad inne i insugningsröret.
2

Dra den gamla termostaten ur intaget och ta bort den gamla papper packningen mellan grenröret och termostaten locket. Inga speciella verktyg behövs för att avlägsna antingen del, de kan tas bort för hand och slänger Addera 3

Placera en liten sträng av RTV packning maker på varje sida av papperet packningen. och låter det torka i 15 minuter innan du placerar packningen tillbaka på grenröret.
4

Ställ den nya termostaten i insugningsröret med änden märkt "top" vänd ut från insugningsröret. Skruva fast termostaten tillbaka locket på plats med de gamla bostäder bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69509.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.