Hur man byter en radiator i en Honda Accord

Om du tar väl hand om din Honda Accord, kommer det att fortsätta att köra för många miles. En del av detta innebär att lösa problem, såsom en korroderade eller skadade radiator, så snart som de uppkommer. Om du har någon mekanisk färdighet, kan du spara pengar genom att byta ut kylaren själv. Här är hur man byter kylare i 1998-2002 modellen Honda Accord. Saker du behöver Sida 2 återförslutningsbara behållare
Replacement radiator
Motorkylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Lossa pluggen på botten av kylaren och tappa ur kylvätskan i en återförslutningsbar förpackning.
2

Ta bort den övre kylarslangen och nedre kylarslangen. Om din Honda Accord är utrustad med en automatisk växellåda, koppla bort den automatiska kraftledningar transaxelsmörjmedel kylning. Anslut ledningarna och beslag radiator och töm rören i en separat, återförslutningsbar förpackning.
3

Haka kylarens kylfläkten elektriska kontaktdon. Ta bort konsolerna på övre radiatorer och kuddar och lyfta kylaren upp och ut ur motorrummet.
4

Lossa clips eller skruvar som förbinder fläkten till kylaren och ansluta dem till nya kylaren.
5

Installera den nya kylaren och anslut alla motorkomponenter i omvänd ordning som de togs bort. Öppna ventilen på termostathuset ett halvt varv, och ställa värmaren till "Full Hot" läge.
6

Fyll den nya kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften destillerat vatten, klämma slangarna för att tvinga ut luften. När du ser en stadig ström av kylmedel, stänga ventilen.
7

Sätt kylarlocket på mycket löst och starta motorn. Låt den gå någon minut, sedan stänga av den och fylla på motorns kylvätska vid behov. Sätt kylarlocket på ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69195.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.