Hur ändrar jag en termostat på en 1998 Subaru Outback?

Termostaten på din Outback fungerar som en dörrvakt mellan kylaren och motorn. Eftersom motorer temperaturen stiger, öppnas termostaten för att tillåta kylmediet i kylaren för att strömma in i motorn för att kyla ner. En defekt termostat ofta förblir fastnat stängs. Detta kan leda till att motorns temperatur att stiga okontrollerat, vilket skapar en risk för omedelbar och möjligen permanent mekaniskt fel. Du kan byta ut den felaktiga termostaten på 1998 Subaru Outback rätt hemma. Med några verktyg, bör reparationen tar dig ca en timme. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
Shop rag
Termostat med packning
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på din Outback och ta bort kylarlocket. Om du nyligen har kört bilen, vänta två hela timmar för att låta motorn och kylvätskan svalna. Placera en pan kylvätska drain under radiatorn i linje med avtappningskran. Vrid avtappningskranen till höger för att öppna den. Låt kylvätskan rinna fullständigt i 15 till 20 minuter. Stäng avtappningskranen ordentligt när kylvätskan har slutat dränering.
2

Applicera Outbacks nödbromsen. Hissa upp bilen med din hydraulisk domkraft precis bakom främre förarsidan däck. Placera en pallbock till höger av hydraulisk domkraft för att stödja bilen.
3

Skjut under bilen på förarsidan på framsidan av däcket. Följ den nedre kylarslangen till där den ansluter till motorn. Termostaten monteras under huset som kylarslangen är ansluten.
4

Ta bort de två skruvarna som håller locket termostathuset på plats med din hylsnyckel. Dra locket, med slangen fortfarande ansluten till den, bort från sitt monteringsläge. Ta ut gummipackningen från den inre läppen av locket och kasta det. Notera placeringen av termostaten, dra den rakt ut ur sitt fäste ställning.
5

Torka upp någon kylvätska som kan ha spillts med en trasa. Torka kåpan termostathuset och termostaten montering området torrt.
6

Infoga en ny gummipackning på plats runt den inre läppen av termostathuset locket. Placera den nya termostaten tillbaka i position precis som du tagit bort den gamla termostaten. Våren på termostaten skall inte vara synlig. Om det är, har du installerat termostaten upp och ned. Huset tillbaka locket över termostaten
7

Place. Gänga i båda av lockets bultar för hand medan du håller den i position. Dra åt alla skruvarna med hylsnyckel tills säker.
8

bort stödbenet. Sänk bilen ner och ta bort hydraulisk domkraft. Fyll på kylaren med dräneringskärlet s kylvätska och plats kylarlocket tillbaka ordentligt. Starta motorn och kontrollera reparationen området under de närmaste 20 minuter för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69664.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.