Hur att reparera termostaten på en Ford Mustang

När Ford Mustang motorn blir överhettad och motorkylar ordentligt blandas och fylls, det finns en chans att termostaten kan ha misslyckats. Du kanske frestas att kalla en reparatör för att byta ut termostaten, men du kan ersätta det hemma för en bråkdel av kostnaden. Köp en ersättare termostat från en auto-delar butik och ersätta det själv. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
spårskruvmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera ett avlopp panorera under avtappningspluggen på kylaren. Avtappningspluggen på passagerarsidan av kylaren nedtill.
2

Öppna huven på bilen. Se till att motorn är kall, ta sedan bort locket från kylaren. Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan tills den är under den övre kylarslangen. Dra åt avtappningspluggen.
3

Lossa slangklämman på termostathuset belägen vid den motsatta änden av den övre kylarslangen. Använd en platt skruvmejsel för att lossa klämman. Dra slangen från huset. Ta bort de två skruvarna för termostathuset med en skiftnyckel. Separera termostathuset och ta bort O-ringen.
4

Ta bort den gamla termostaten. Sätt i den nya på samma linje. Placera den nya O-ringen på termostathuset och sätt tillbaka huset. Dra åt bultarna till 89 tum-pounds med din momentnyckel.
5

Återkoppla kylvätskeslangen till termostathuset och dra åt slangklämman med en spårskruvmejsel. Häll en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och kylvätska i kylaren tills kylvätskenivån är fullt. Byt ut kylarlocket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69789.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.