Hur man byter termostaten Pickup

Ett antal problem kan hänföras till en felaktig termostat i bilen. Mätare kan visa fel motortemperatur, kan kylmediet ljuset tänds, eller motorn ljus kan tändas. Termostaten i din pickup övervakar temperaturen hos radiatorn fluiden när den cirkulerar genom motorn. Termostaten är oftast placerad i den övre änden hölje av kylarslangen. Denna ände fäster direkt på vattnet pumphuset. Saker du behöver
Open-ended skiftnycklar
Bucket
9/16-inch socket
Ratchet
SPACKEL
stjärnskruvmejsel
Packning termostat
eller tätningsmedel

Visa fler instruktioner
en del

Drain av radiatorn fluidum ut ur kylaren. Du inte inte behöver tömma allt. Ta bort en gallon borde rensa ut den övre kylarslangen och vattenpump bostäder, beroende på vilken modell av lastbilen. Placera en hink under avtappningspluggen och använd en skiftnyckel för att öppna avtappningsventilen. Dra åt avtappningspluggen när gallon av vätska har tömts.
2

Använd 9/16-inch uttaget med spärr för att ta bort de två skruvarna som håller övre fästet kylarslangen på vattenpumpen bostäder. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort klamman kylarslangen till huset.
3

Använd spackel för att ta bort kåpan. När toppen är avstängd, skrapa botten packningen utanför huset med spackel. Lossa termostaten från vattnet pumphuset.
4

in den nya termostaten i huset och tillämpa några tätningsmedel eller flytande packning till botten av den övre radiatorn bostäder. Den sträng av tätningsmedel bör vara ca 1/8-tums tjock. Tryck ned höljet och skjut de två bultarna tillbaka i position.
5

Dra åt bultarna med 9/16-inch hylsa och spärrskaft.
6

Sätt tillbaka övre kylarslangen till huset och använda Phillips skruvmejsel för att dra åt slangklämman på övre värmeelementet raden.
7

Lägg en gallon av ny kylarvätska till kylaren. Kontrollera efter läckage kring tätningsmedlet området och på slangklämman. Låt tätningsmedlet torka innan du startar motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69380.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.