Hur man tar bort fläkten från en 1999 GMC Safari

tillbehöret bälten köra kylfläkten i din Safari. Även sällan skadad, ersätter motorkomponenter som din Safari vattenpump kräver att du tar bort kylfläkten. En av de vanligaste tecknen på en defekt kylfläkt i din van är lukten av varm kylvätska. Lämnas utan reparation ett trasigt element fan så småningom kommer att orsaka mekaniska fel som orsakats av felaktig kylning av motorn. Med några verktyg, kan du ta bort och installera en ny radiator fan i 1999 GMC Safari rätt hemma. Från början till slut, bör uppgiften tar dig 35 till 40 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
svart eltejp
Fläktkopplingens skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja huven på din ` 99 Safari. Koppla bort den negativa batterikabeln med hylsnyckel. Runt Metallanslutning
2

Wrap svart eltejp i slutet av kabeln. Detta kommer att förhindra att kabeln kontaktar annan metall eller misstag återknyta till det inlägg. Addera 3

Avlägsna skruvarna från kylaren fläktkåpa med hylsnyckel. Lyft kåpan ur motorrummet och ställ den på marken precis under fronten. Radiatorn fläktkåpa är svart, böjd bit trim som monteras över fläktens blad. Den fäster med bultar längs den främre läppen av motorrummet.
4

Lokalisera remskiva vattenpump på baksidan av bladen kylfläkten. Remskivan ser ut som en rund metallskiva.
5

Ta bort de fyra skruvarna från remskivan som fäster kylfläkten på framsidan av den med en fläkt koppling skiftnyckel. Kylfläkten knivarna är vassa. Innan du tar bort den sista skruven som håller fast fläkten, stödja fläkten med en hand. Detta kommer att hindra den från att falla och eventuellt skära tillbehör bälten eller andra ledningar i motorrummet.
6

Lyft kylfläkten av din Safari och ställ den på en plan arbetsyta. Som ni ser på kylfläkten, kommer du att märka att det finns en annan komponent ansluten till det också. Detta är din kylfläkten koppling.
7

bort kopplingen kylfläkten från fläktbladen med din hylsnyckel. Vänd fläkten över så att kopplingen är vänd nedåt. Ta bort de fyra bultarna vid centrum av fläktbladen. Dra fläktkoppling bort från bladen för att befria dem. Om du vill installera dina nya fläktblad vända hela denna procedur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69780.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.