Hur man installerar en termostat på en 302

Fist produceras i 1968, kom Fords 302 V8-motor i en mängd olika konfigurationer, men varje 302 använde samma kyla designen. Radiatorn fluiden passerar genom varje cylinderhuvud och in i insugningsröret. Mellan insugningsröret och radiatorn är en enda termostat. När motorn är varm, öppnar termostaten och tillåter fluiden att komma in i radiatorn där den kyls. En defekt termostat misslyckas vanligen öppna, snabbt leda till överhettning. Lyckligtvis är 302 termostat på framsidan av motorn och normalt tar bara ca 15 minuter att byta. Saker du behöver
stor container
Wrench
Mutter föraren
Packning tätningsmedel
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Frigör kylarlocket från centrum av den övre delen av radiatorn genom att rotera locket i en moturs riktning.
2

Lokalisera petcock pluggen på förarens sida av basen av kylaren, placera sedan en stor behållare under petcock kontakten.
3

Lossa petcock kontakten med en skiftnyckel tills kylarvätska börjar rinna ut ur pluggen och in i behållaren. Stäng pluggen med nyckeln när kylarvätska understiger den övre kylarslangen, som bestäms genom att titta in i kylaren genom locket öppnas.
4

Koppla bort vatten-slangen och den övre kylarslangen från termostathuset. Varje slang är fäst med en klämma. Lossa bulten på klämman med en mutterdragare och dra båda slangarna från huset.
5

Ta bort de två fästskruvarna från sidorna av termostathuset, dra sedan huset av motorn. Dra termostaten ur motorn. Observera att den stora metall våren på ena sidan av termostaten står motorn.
6

in den nya termostaten i motorn med termostatens våren vetter mot motorn.
7 < p> Applicera packningen tätningsmedel på varje sida av en ny termostat packning och tryck på packningen på baksidan av termostathuset.
8

Placera termostathuset över termostaten och dra åt husets två fästbultar med en skiftnyckel.
9

Skjut vatten-pump och övre kylarslangar på termostathuset och dra åt klämman på varje slang med en mutterdragare.
10

Häll kylarvätska som rinner tillbaka in i kylaren och vrid kylarlocket på kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69554.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.