Hur du ändrar en termostat på en 240SX

Den 240SX är en bil gjord av Nissan Motor Company mellan 1988 och 1998. Radiatorn är placerad vid den bakre övre delen av radiatorn och är ansluten via en slang till resten av kylsystemet. Den övervakar temperaturen hos motorn och reglerar flödet av kylmedel för att hålla motorn vid en jämn temperatur. Ändra termostaten vid första tecken på överhettning kommer att förlänga livslängden på motorn. Termostater finns på de flesta bildelar butiker och innehålla ersättning packningar för säker installation. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Flathead skruvmejsel
SPACKEL
Stålull
kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

Place fordonet i park och öppna huven. Leta termostaten genom att följa de viktigaste kylarslangen från kylaren till motorn. I en 240SX, är kylaren ligger precis bakom spärren på baksidan av radiatorn..
2

Skruva ut bulten som håller termostathuset till den huvudsakliga radiator med en hylsnyckel Bänd kanten av huset täcker av med en platt skruvmejsel och ställ locket åt sidan. Addera 3

Skjut kanten av en spackel under packningen kvar efter avlägsnande av locket. Skrapa på den lätt att få det hela, och sedan polera området med en bit stålull att avlägsna eventuell kvarvarande packning skräp.
4

Reach inuti huset och dra termostaten ur hållaren . Minns orienteringen av termostat i huset för att säkerställa korrekt ersättning med den nya.
5

in den nya termostaten i huset och kontrollera att det är säkert. Korrekt installerad, kommer det flyttas inte eller hoppar ut från huset. Fortsätt att försöka få den på plats tills den sitter ordentligt.
6

Placera en ersättare packning över huset öppningen och rikta in de två hålen över de borrade monteringshålen i huset.

7

Montera locket över packningen och rikta in luckan hålen över packningen och bostäder hål. Sätt i skruvarna och dra åt dem ordentligt med hylsnyckel. Dra det nog att det komprimerar packningen och skruvarna vrid inte lätt.
8

Kontrollera nivån kylarvätska genom att skruva av kylarlocket och visuellt inspektera den. Fyll den med ny vätska tills nivån är synlig i hela märket. Låt locket från kylaren.
9

Starta motorn på 240SX och låt motorn gå på tomgång ca 5 minuter. Denna process hjälper cykel vätska genom radiatorsystemet och avlägsnar luft. Tillsätt vätska för att höja nivån igen och återanslut sedan locket ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70160.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.