De 1999 Dodge 1500 5.2L Vattenpump Installation

Vattenpumpen är ansluten till motorn, och den pumpar motorns kylvätska genom motorn, kylare och värmeelement för att hålla motorn vid rätt driftstemperatur. För 1999 Dodge Ram med 5,2-liters motor, är vattenpumpen placerad direkt ovanför vevaxelns remskiva. För att komma åt vattenpumpen, kommer det att bli nödvändigt att ta bort fläkten motorkylning, fläktkåpa och vattenpump remskiva. För att ta bort fläkten, köpa eller hyra en fläkt verktyg koppling borttagning. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Stora
dräneringskärlet Skruvmejsel Set
Fläktkopplingens borttagningsverktyg kit
1/2-tums breaker-bar
Tänger
Socket set och Ratchet
brytjärnet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

lyfta fordonet huva och stödja den med huven prop stången. Titta efter ett klistermärke längs kärnan support eller huven för tillbehöret bältesdragningen, om det inte finns något klistermärke, använd en penna och papper för att dra ut remskivan systemet och bältesdragningen. Ta bort kylarlocket.
2

Ta på skyddsglasögon. Placera den stora drain pan under kylaren och ta bort drain bolt placerad på det nedre vänstra hörnet av radiatorn. Låt all kylvätskan rinna och ersätta avtappningspluggen. Om kylvätskan är ren, täcker den och spara den för att återanvända efter vattenpumpen har installerats.
3

Demontera båda skruvtvingarna för övre kylarslangen med skruvmejseln. Ta den övre kylarslangen. Ta bort skruvarna som håller fläktkåpa till kylaren och kärnan stöd med en 12 mm hylsa och spärrskaft. Ta bort fläktkåpa.
4

Placera lämplig storlek fläkt koppling verktyget över de fyra remskiva vattenpump bultar och håller remskivan på plats samtidigt skruva loss fläktkoppling, med lämplig storlek koppling verktyg. När fläkten är lös, skruva den för hand och ställ den åt sidan.
5

Placera 1/2-tums breaker bar i det fyrkantiga hålet på remspännaren och vrid den medurs för att släppa spänningen på ormliknande bältet. Ta bort Serpentine belt.
6

Placera ett spett mellan de två nedersta remskiva vattenpump bultar för att hålla remskivan stationära, och bryta loss de två översta remskivsskruvar med 10 mm hylsa och spärrskaft. Vrid remskivan vattenpumpen och placera brytjärnet mellan de lossade två remskiva vattenpump bultar, och bryta loss de återstående remskivsskruvar med 10 mm hylsa och spärrskaft. Avlägsna vattnet bultarna remskiva och lyft bort hjulet från vattenpumpen.
7

Ta värmaren slang monteringsbulten med 10 mm hylsa och spärrskaft, och dra värmaren sundet slang ur sin monteringshål på sidan av vattenpumpen. Pressa klämman bypass slangen med en tång och skjut upp vattenslangen bypass ungefär tre inches så att klämman inte håller bypass slangen till bypass uttaget, släpp sedan klämman.
8

bort de sju vattenpump-montering bultar med 10 mm hylsa och spärrskaft. Notera den exakta platsen för varje bult, eftersom de har olika längder. Dra vattenpumpen försiktigt bort från motorn, dra sedan ned pumpens lätt att koppla bort den från bypass slang.
Installation
9

Se till parning vattenpump ytor är rena på både vattenpumpen och motorsidan. Håll packning vattenpump till vattenpumpen och ställa vattenpumpen på plats på motorn, se till att vattnet förbi ut glider i vattnet bypass slangen. Trä de sju vattenpumpens skruvar i samma hål du bort dem från, dra sedan åt varje bult till 30 foot-pounds med 10 mm hylsa och momentnyckel.
10

Kläm vattnet klämma bypass slang med tången och skjut klämman ner till basen av bypass uttaget, släpp sedan klämman. Inspektera O-ringen på värmaren slang för revor eller tårar - byt ev - och skjut röret värmaren slangen i vattenpumpen. Dra fast värmaren slang montering bult 20 foot-pounds av vridmoment med 10 mm hylsa och momentnyckel.
11

Placera vatten remskiva på vattenpumpen, dra sedan åt vatten bultarna remskiva till 20 foot-pounds.
12

Dra serpentin bälte runt tillbehör remskivor som visas i diagrammet på motorhuven eller kärnstödet. Fäst 1/2-tums breaker bar till remspännaren och vrid den medurs, dra bältet under remspännaren och långsamt släppa trycket på remspännaren. Avlägsna breaker bar.
13

Fäst fläkten och fläkt koppling till motorn. Använd fläkten verktyget kopplingen bort för att hålla vattnet remskiva stilla medan du drar åt fläktkoppling, detta är den exakta motsatsen till borttagning förfarande
14

Ställ fläktkåpa på plats och dra åt alla bultar. med 10 mm hylsa och spärrskaft. Skjut den övre kylarslangen på kylaren och vattenpumpen, dra sedan åt klämmorna med platt skruvmejsel.
15

Häll kylvätskan i kylaren tills kylaren är full. Starta motorn. Som kylmedel leds genom motorn, kommer nivån i kylaren gå ner, lägga kylvätska vid behov tills motorn nått driftstemperatur. När fordonet har nått arbetstemperatur, kontrollera eventuella läckor och toppen på kylaren och kylvätskebehållaren. Byt ut kylarlocket och stänga bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70168.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.