Felsökning termostaten på en BMW 735I

Om du inte är riktigt säker på varför din BMW 735I inte värmer ordentligt, måste du undersöka flera möjliga orsaker för att diagnostisera problemet. Det är möjligt att termostaten inte fungerar korrekt, men det är också möjligt att värmeelementet har skadats eller att motorn måste ha en kylvätska spola för att trycka ut slammet. Med några systemkontroller, är det möjligt att korrigera eventuella problem som kan göra att motorn inte värma på ett korrekt sätt. Saker du behöver
Wrench
Byte termostat
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och vrid värmen och fläkten fläkten på full blast. Låt motorn ca 10 minuter att värma upp. Inspektera vindruta för en oljig dimma. Inspektera brädorna på passagerarsidan av BMW för kylarvätska. Om detta är fallet kommer Fordonets hytt Värm inte upp och ventilerna kommer att blåsa kall eller ljummen luft. Om du märker en oljig imma på vindrutan eller kylarvätska på brädorna, ligger problemet med värmeelementet och inte termostaten. Värmaren kärna kommer att behöva ersättas eller repareras. Om så inte är fallet och ingen dimma eller vätska hittas, är termostaten det sannolika problemet.
2

bort termostaten locket och pop termostaten ur insugningsröret när motorn har varit överhettning . Sätt tillbaka locket på intaget och låt motorn gå i ca 10 minuter. En termostat är avsedd att "fail safe." Detta innebär att termostaten misslyckas på ett sätt som gör det möjligt för motorn att köras för kallt och inte för varmt. Om du tar bort termostaten från motorn, kommer det att säkerställa att motorn kan köras coolt eftersom kylarvätska inte kommer att begränsas på grund av den saknade termostaten. Om motorn fortfarande överhettas, har insugningsröret och /eller vener kylmedel inuti motorn igensatt på grund av slam uppbyggd. Spolning av kylsystemet på BMW ska lösa överhettning problemet. Eftersom en termostat kostar bara några dollar, är det en bra idé att installera en ny termostat i stället för den gamla när du sätter tillbaka den i insugningsröret.
3

Starta motorn och låt den gå i 10 minuter. Sänk värmen på hög och vrid fläkten fläkten på hög. Inspektera den mängd värme blåser ur munstyckena. Om ingen värme eller mycket lite värme blåser ut ur fordonet och det finns ingen vätska på golvbrädorna eller dimma, betyder det att termostaten har "misslyckats safe" och termostaten kommer att behöva bytas ut.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69499.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.