Hur du ändrar termostat på en 4,0 Jeep Motor

Jeep 4,0 liters inline sex-cylindriga motorn är förmodligen en av de erkänt bästa plantorna Jeep makt någonsin använt. Den användes i många olika modeller, från Wranglers till Grand Cherokees. Designen har inte ändrats sedan 1988 då 4,0 liter blev insprutat bränsle. Termostaten är lätt att ändra och ligger precis på framsidan av topplocket. Termostaten för 4,0 liters motorn är inställd att öppna vid 195 grader och en ersättare finns på alla Biltema. Saker du behöver
dräneringskärlet
Metric Wrench in
Metric Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket från din Jeep radiator. Kontrollera att motorn är kall innan du börjar.
2

Placera drain pan under kylaren. Du hittar en åderlåtning petcock på undersidan passagerarsidan av kylaren. Öppna den och tömma kylaren tills kylvätskenivån sjunker under den övre kylarslangen.
3

Leta klämman på den övre kylarslangen på motorns ände, där den är kopplad till termostaten bostäder. Lossa klämman och ta bort slangen från huset.
4

Leta upp och ta bort de två skruvarna på vardera sidan av huset med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Höljet kan lossna när skruvarna är ute, men ofta måste man knacka på den med en gummiklubba eftersom packningen kommer att få den att fastna.
5

Avlägsna höljet och termostaten från topplocket . Rengör eventuellt kvarvarande packningsmaterial från huset och topplock med en spackel.
6

Installera den nya termostaten och packningen, och se till att termostaten är orienterad på samma sätt den gamla kom ut. Om termostaten är i efterblivna, kommer det inte att fungera och motorn överhettas.
7

Dra åt skruvarna på huset med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Skruvarna bör vara tight, inte att dra åt dem så hårt att du bryter öronen utanför huset.
8

tillbaka den övre kylarslangen och dra åt klämman med en skruvmejsel. Byt ut kylmediet i kylaren och installera locket. Provkör motorn för att kontrollera att den fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69376.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.