Hur man byter en radiator i en Plymouth Neon

Med tiden kan bilens kylare korrodera och slits ut, vilket orsakar läckage och överhettning. Om du har en Plymouth Neon, ersätter radiatorn är ett ganska svårt projekt eftersom du behöver ta bort flera motorkomponenter. Men om du har mekaniska vet hur, kanske du vill ta itu med jobbet och spara lite pengar. Här är hur man byter kylare i den populära 2001 Plymouth Neon. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
Replacement radiator
Wrench
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Lossa avloppet i botten av kylaren och låt rinna motorns kylvätska i en återförslutningsbar förpackning.
2

Ta bort den övre kylarslangen och koppla den elektriska kontakten på fläktmotorn. Ta av monteringsbandet kylfläkten. Om din Neon är utrustad med automatisk växellåda, koppla bort den automatiska växellådan slangar och mössa dem ordentligt. Ta bort nedre kylarslangen.
3

Ta bort luftskruvar conditioner kondensor, om din Neon är utrustad med en luftkonditioneringen. Luta kondensorn framåt.
4

Lyft kylaren försiktigt ut ur motorrummet. Om din Neon har luftkonditionering, fäst kondensorn luftkonditioneringen till den nya kylaren.
5

Seat den nya kylaren i hålen och dra åt fästskruvarna enligt specifikationer med en skiftnyckel. Montera den nedre kylarslangen och ställning slangklämman för att undvika interferens med andra motorkomponenter. Om din Neon har en automatisk växellåda, installera svalare linjer.
6

Installera kylarfläkten och anslut fläktmotor. Montera den övre kylarslangen och placera klämman så att den inte stör huven eller motorn.
7

Fyll kylaren med en blandning av hälften frostskyddsmedel och hälften destillerat vatten. Starta bilen och låt den gå tills motorn värms upp. Kontrollera vätskenivåer och tillsätt mer vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69201.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.