Hur man installerar en Ranger termostat

Ett fordon termostat styr när kylvätskan släpps från kylaren till motorn. På de flesta bilar, det ligger mellan där den övre kylarslangen möter motorns insugningsrör. Installera en termostat på en Ford Ranger pickup genom att ta bort slangen från termostathuset, ta bort ett par skruvar och placera den nya termostaten och packningen i grenröret. RTV silikontätningsmedel bör användas på båda sidor av packningen för att säkerställa en god bindning. Saker du behöver
Skruvmejsel
Ranger termostat
RTV silikon sealer
Termostatpackning
Wrench
Visa fler instruktioner
1

lokalisera var övre kylarslangen möter termostathuset mellan slangen och motorn. Lossa slangklämman med en skruvmejsel och skjut ner slangen, bort från termostaten. Skjut slangen bort från huset med slutet pekade upp så att vätskan rinner tillbaka in i kylaren.
2

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset på insuget och lyft höljet bort. Ta bort den gamla termostaten från strax innanför grenröret. Torka grenröret området rent och skrapa bort den gamla packningen om det behövs.
3

Byt termostaten med den nya. Lägg en sträng silikon på båda sidor om den nya packningen och placera på toppen av grenröret.
4

Placera höljet på plats och säkra med de två skruvarna. Dra inte åt.
5

Fäst kylarslangen genom att skjuta tillbaka på termostathuset. Placera klämman över facket och dra åt anslutningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69873.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.