Så här kontrollerar fjäderaktiverad kylvätska Cap på en 1999 Chevy Cavalier

I 1982 bytte Chevrolet sin lineup, lägga sin första framhjulsdrivna bil - Cavalier. År 1999 - tre år bort från en fullständig omgestaltning - Chevrolet utrustat Cavalier med två fyrcylindriga motoralternativ. Basnivån Motorn var en 115-hästkrafter, 2,2-liters och valfri motor var en 2,4-liters motor som vevas ut 150 hästkrafter. Kylsystemet i båda motorerna krävs en hållande tryck av 15 psi för att höja kokpunkten för kylmediet. En fjäderbelastad kylarlocket upprätthåller trycket i systemet genom att frigöra trycket om det stiger över 15 pounds per square inch. Test av trycklocket kräver ett speciellt verktyg. Saker du behöver
Kylarlock tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Låt Cavalier svalna, om det behövs, tills kylarlocket är sval vid beröring . Tryck ned locket och sakta vrida den moturs för att frigöra den från kylaren.
2

Dra kylarlocket från kylaren.
3

Ställ kylarlocket på den öppna änden av kylarlocket tryck-testare. Twist kylarlocket medurs för att dra åt den på kylarlocket testare.
4

Pump kolven kylarlocket tills manometern når 16 till 18 psi.
5

Watch för tryckmätare på tryckprovare att börja släppa - detta indikerar locket verk rensa funktionen. Kontrollera att tryckfallet stannar vid 15 psi, kylsystemet innehav tryck.
6

Byt ut kylarlocket med en ny om den inte håller stadigt på 15 psi, eller inte rensa tryck över 15 psi.
7

bort det gamla locket från tryckprovare genom att vrida det moturs. Placera kylarlocket - ny eller original - på kylaren påfyllningshålet och vrid den medurs för att låsa den på plats

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70145.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.