Hur man tar bort vattenpumpen på en 2003 Dodge Durango

Dodge Durango vattenpumpen är avgörande för en väl fungerande av SUV: s motor. Utan det, skulle motorn överhettas och du skulle inte komma särskilt långt. I själva verket kan fel på denna en liten del utlösa en serie av händelser som skulle orsaka allvarliga skador på Durango, inklusive en blåst topplockspackning. Topplockspackning reparationer är mycket dyrare att reparera, så det bästa är att få till vattenpumpen så snart du vet att det finns ett problem. Om vattnet remskiva inte löpa smidigt, då lagret är skjuten. Läckande runt pumpen indikerar packningen misslyckande. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
dräneringskärlet
Skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Töm motorn kylvätska i ett uppsamlingskärl.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern. Släpp spänningen från remmen genom att vrida remspännaren medurs med en spärr och uttag. Ta loss remmen från vattenpumpen remskiva.
3

bort remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel för att ta bort skruven. Ta bort nedre kylarslangen med en skruvmejsel för att lossa klämmorna.
4

Ta bort de åtta skruvarna som håller vattenpumpen till motorn, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från pumpens yta med hjälp av skrapan verktyget.
5

Placera ny packning och vattenpumpen på motorn och dra åt de åtta skruvarna med hylsa och spärrskaft. Placera remskiva vattenpump på pumpen och dra åt bultarna med nyckel. Montera den nedre kylarslangen och dra åt klämmorna med skruvmejseln.
6

Placera remmen över vattnet remskiva och dra remspännaren med hylsa och spärrskaft. Anslut batterikabeln till posten och dra åt muttern med skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69798.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.