Hur man tar bort motorfläkten på en 1992 Chevy Astro

Radiatorn kylfläkt i din 1992 Chevy Astro fästen mot framsidan av motorn ansluten till vattenpumpen. Eftersom din Astro accessoar bälten driva fläkten, har du oftast att ta bort fläkten för att reparera andra motorkomponenter. Skador på fläkten sker ofta från en böjd eller sprucken fläktblad. Detta gör att fläkten att arbeta i ett obalanserat läge som kan leda till andra motorproblem. Men uträtning en böjd fläktblad är inte ett alternativ. Du måste ta bort och byta ut motorn fläkten i din 1992 Chevy Astro. Med några verktyg, kan du utföra jobbet själv hemma i 40 till 45 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
butik trasa
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

höja och ordentligt stöd huven på din 1992 Chevy Astro. Lossa minuspolen s bult på batteriet med en hylsnyckel och lyfta kabeln bort från sin post. Flytta kabeln från din Astro batteri och placera en trasa över det negativa inlägget på batteriet.
2

Hitta din motor fläktens fyra fästbultar. Stå till endera sidan av motorn och inbördes bakom fläkten. Du bör se cheferna för alla fyra skruvar som sticker ut från ytan av vattnet remskiva. Addera 3

bort tre av bultarna som håller din Astro motor fläkt på plats med en skiftnyckel. Håll fläkten på plats genom att stödja kopplingen och ta den fjärde och sista låsbulten med din skiftnyckel. Kopplingen är skivformig komponent som är ansluten till framsidan av din motor fläkt.
4

Lyft din Astro motor fläkt från vattnet remskiva och ställa den kopplingen nedåt på en plan arbetsyta . Ta bort de fyra skruvarna som du ser säkrar fläkten till kopplingen med hylsnyckel. Lyft den defekta motorn fläkten ifrån kopplingen och kassera den. Omvänd borttagningen att installera en ny motor fläkt i din 1992 Chevy Astro.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69843.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.