Hemlagad Motorkylvätska

när en bil överhettas eller kylvätskenivån är låg, bör omedelbara åtgärder vidtas för att rätta till situationen för att förhindra ytterligare skador på motorn. Om hög kvalitet motorns kylvätska är inte tillgänglig, kan provisoriska kylvätska ersättas tillfälligt. Motorns kylvätska är att i första hand från vatten och etylenglykol (frostskyddsmedel), men det finns tillsatser som man inte kan vara säker på att göra en hemmagjord kylmedel, så använder denna provisoriska möjlighet bör inte vara permanent. Det är alltid en bra idé att ta fordonet rör till en professionell när du är osäker. Saker du behöver
Measuring Cup
Funnel
Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

bort motorns locket kylvätskebehållaren.
Sida 2

Åtgärd 1 kopp vatten och häll i tratten kylvätskebehållaren.
3

Åtgärd 1 dl frostskyddsmedel och häll i tratten kylvätskebehållaren.

4

Titta på reservoaren och se om kylvätskenivån ligger mellan de lägsta och högsta linjemarkeringarna. Lägg lika delar vatten och frostskyddsmedel tills avläsningen är korrekt.
5

Byt motorns locket kylvätskebehållaren.
6 vatten

bära med dig i din bil tills du får bilen servas av en professionell i fall mer kylvätska behövs i en nödsituation. Tillsätt en liten mängd till reservoaren vid behov och ta till en mekaniker. Lita inte på denna hemlagad kylmedel särskilt länge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69871.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.