Hur lufta kylsystemet i en 1999 Taurus

Kylsystemet på din Ford Taurus är avsedd att fungera som ett slutet system, saknar överskott luft. När luften blir instängd i kylsystemet kan det orsaka överhettning frågor. Istället för en typisk kylvätskebehållaren använder Taurus en trycksatt expansionskärl som är utformad för att avlägsna överflödig luft ur systemet när motorn når driftstemperatur. Dessa system använder inte en vanlig kylare, istället är trycksatt av expansionskärlets lock. Instruktioner
1

Lyft huven på din Taurus. Inspektera noggrant kylarslangar för tecken på läckage. Dessa kommer att visas som vita eller rost färgade områden runt slangen slutar. Åtgärda eventuella läckor innan du fortsätter.
2

Var säker på att motorn är kall, och ta bort locket till expansionstanken.
3

aktivera aggregatet och placera brytaren i den maximala inställningen.
4

Starta motorn. Låt locket till expansionstanken off. Låt den gå tills den övre kylarslangen blir varm. Detta indikerar att termostaten har öppnat.
5

Stäng av motorn och låt den svalna. Fyll på kylvätska om det behövs för att få upp nivån till "Full Hot" linje på tanken. Använd dina händer, pressa den övre kylarslangen. Detta driver ut luft ur systemet.
6

tillbaka locket på expansionskärlet och starta motorn. Låt den bli varm och kontrollera kylvätskenivån igen. Justera vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69925.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.