Hur Mix Bil Kylvätska

På egen hand, hjälper kylvätska bilen spola byggt upp värme ur sin radiator för att hindra bilen från att överhettas. Men om du blandar kylvätska med vatten i rätt förhållande, kan du skörda fördelarna med kylvätska s eller frostskyddsmedel anti-korrosiva egenskaper. Du måste konsultera bilens instruktionsbok för att lära sig de rätta specifikationerna för användning av frostskyddsmedel eller kylvätska, men det finns flera allmänna principer att tänka på när man blandar bil kylvätska med vatten. Saker du behöver
Automobile bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Se bilens instruktionsbok. Det kommer att finnas ett avsnitt kylvätska eller frostskyddsvätska-Bruksspecifikationer. Om du inte kan hitta denna information, kontakta din bils tillverkare att lära de specifikationer du behöver veta innan du fortsätter. På märkes kylmedia såsom Prestone och ThermalTake
2

Stick.

Billiga 3

Blanda din frostskyddsmedel på ett ett-till-ett-förhållande med vatten. För tempererade klimat, kommer detta att ge det skydd du behöver i vinterväder och effektivt arbeta för att hålla din motor från överhettning. Dessutom bekämpar en 50/50 kylmedel-till-vatten-förhållande rost, kok-och motor korrosion.
4

Blanda en eten-glykol kylmedel med vatten i ett 70:30-förhållande (med andra ord, 70-procent kylvätska till 30-procent vatten). Detta rekommenderas om du bor i en miljö som upplever hårda vintervädret. Det är också den högsta kylmedel-till-vatten förhållandet att de flesta experter rekommenderar för användning i bilmotorer.
5

Kombinera fabriken frostskyddsmedel eller produkter kylvätska, såsom DEX-COOL, med vatten i ett förhållande inte överstigande 60:40 (60-procent frostskyddsmedel eller kylvätska till 40-procent vatten). Blanda en långlivad produkt fabriken frostskyddsmedel som DEX-COOL med vatten tar inte bort från sin effektivitet och kan faktiskt hjälpa den håller längre. Däremot kan kombinera DEX-COOL med andra kylmedel eller produkter frostskyddsmedel minska dess potens.
6

Gör helt säker på att både bilens motor och kylsystem är helt kall innan du börjar arbeta med dem. När du har tömt bilens kylsystem och uppnått rätt blandning av frostskyddsmedel eller kylvätska och vatten, fylla bilens kylsystem med en lämplig lösning och ut på vägarna.
7

Läs mer om kylvätska på Road & Travel Magazine webbplats (se Resources nedan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69114.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.