Hur är bil Radiatorer reparerad?

Radiatorn spelar en viktig roll i den totala hälsan hos din bilmotor. Det är en viktig del av kylsystemet, vars främsta funktion är att förhindra att motorn överhettas. Radiatorn hjälper till att hålla motorn igång på sin optimala temperatur genom att ta bort överskottsvärme från motorblocket. Det avleder värmen ur kylvätskan innan kylvätskan går tillbaka in i motorn och detta gör att motorn kan fortsätta att köra utan att bränna olja eller transmissionsolja. Skador på radiatorn kan orsaka läckage och även resultera i en överhettas och skadas motor. Reparera

Tvärtemot vad många tror, ​​är mer radiator läckor orsakade av ålder än körsträcka. När radiatorn blir äldre, är det mer sannolikt att börja erodera och sprickbildning. Det mest uppenbara tecknet på radiator skador är en låg kylvätskenivå i motorn. En kylvätska pöl under din bil är en annan varningssignal om att radiatorn behöver bytas ut eller repareras. Det första steget för att reparera en radiator är att identifiera den exakta källan till läckaget. Detta görs normalt genom att tvätta eventuellt överskott kylmedel av radiatorn och motorblocket och sedan köra bilen med huven upp att visuellt lokalisera där kylmediet läcker. Läckor i radiatorn i sig kan ibland repareras med ett tätningsmedel såsom ett kall-svets epoxi. Radiatorn avtappas och området runt läckan rengörs. Normalt kommer det att vara på en söm i metallen. Efter detta är klart, är epoxi tillämpas. Det kan ta epoxi upp till två timmar att torka och de flesta reparationer av denna typ är tillfälliga och läckan kommer så småningom återuppta. Ett alternativ till epoxi är att löda eller hårdlöda läckan. Detta är en mer effektiv metod för reparation.
Byte
p Det är ofta mer kostnadseffektivt i det långa loppet att byta kylaren i stället för att reparera den. Det är alltid rekommenderas att ha en professionell komplett denna uppgift och detaljerna skiljer sig något beroende på vilken modell av bilen. I allmänhet kommer en mekaniker koppla minuspolen på bilbatteriet innan du tömmer resten av kylsystemet. Han kommer då att ta bort lägre-slanganslutningar och tömma kylaren. De övre slanganslutningar avlägsnas nästa, och sedan den övre radiatorn mount. Radiatorn avlägsnas och fläktarna drog av det. Dessa fläktar placeras sedan på den nya kylaren innan den installeras. Alla slangar är kopplas och sedan kylsystemet fylls med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69372.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.