Hur man installerar en Corvette Radiator

Chevrolet Corvette är tillverkade med ett trycksatt kylsystem som använder en fenförsedd radiator kärna att stabilisera motorns temperatur. Denna radiator är oftast gjorda av aluminium och koppar, och kan korrodera snabbt, behöver bytas ut. Nyare modell Corvetter använda samma procedur som äldre modeller, men har en snävare motorrummet. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta en Corvette radiator i cirka två timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Kylvätska
Skruvmejslar
Tänger
fodrar skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan genom att vrida kylaren petcock i moturs riktning, sedan låta kylvätskan rinna i pannan. Avlasta trycket på kylaren genom avtäckning det upptill kylvätska påfyllningsöppningen. Petcock är på nedre passagerarsidan av de flesta Corvette radiatorer, men i tidiga modeller, måste den nedre kylarslangen kopplas bort eftersom det inte finns någon petcock.
2

Lossa nedre och övre kylarslangar genom att nypa deras slangklämman flikar tillsammans och arbetar dem på radiatorn bröstvårtor. Vissa modeller har skruv-typ slangklämmor, vilket kan kopplas bort genom att vrida sina skruvar moturs. Låt kylvätskan rinna i pannan. Slangarna kan sitta kvar.
3

Avlägsna elektrisk fläkt och fläktkåpa, om tillämpligt, genom att vända hörn moturs bultarna. Koppla ur fläkten på adapter genom att dra isär den efter att ha tryckt låsspärren på sin sida. Mekanisk fläkt modeller kräver endast höljet kopplas bort och kvar lutad mot motorn utan att försöka lösa det i motorrummet. Det behöver bara vara ur vägen, inte helt bort.
4

Koppla loss alla transmissionsledningar kylning från twin-core radiatorer med en linje skiftnyckel, vrida linjen bultarna i en moturs riktning. Låt vätskan rinna i pannan.
5

Ta bort de övre bultarna monteringsplattan genom att vrida dem moturs och ta sedan bort monteringsplattan, om tillämpligt.
6

Slide radiatorn mot toppen av motorrummet och bort från bilen.
7

Byt kylaren med en ny enhet, och skjut den på plats med hjälp av styrkanalerna, om tillämpligt.

8

tillbaka monteringsplattan och säkra de bästa montera skruvarna genom att vrida dem medurs.
9

Fäst fläktkåpa eller kompletta fläkten genom att vrida hörnet bultar medurs till sitt ursprungliga fästen .
10

Anslut kraftledningar genom att vrida linjen medurs bultarna.
11

Återställ de övre och undre kylarslangar genom att arbeta dem tillbaka på kylarens bröstvårtor, då nyper eller skruva sina slangklämmor tätt.
12

Vrid petcock medurs, om tillämpligt.
13

fylla på systemet med rätt blandning av kylvätska och vatten. För de flesta modeller av Corvette detta är 50 procent vatten och 50 procent kylmedel, för någon kylvätska typ.
14

Veva Corvette och fortsätter att hälla blandningen av kylvätska i kylaren tills den inte tar i någon mer. Kontrollera oljebehållaren ofta för låg kylvätskenivå nivåer när luften fungerat ur systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69324.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.