Hur man installerar en Firebird Vattenpump

Om du hör ett gnisslande ljud som kommer från Firebird vattenpumpen är lagret skjuten och du måste byta ut den så fort som möjligt. Vattenpumpen styr flödet av motorns kylmedel genom Firebird motorn. Om det inte flödar korrekt, kommer motorn överhettas. Ju varmare motorn blir, desto mer skador som uppstår. Reparationerna blir dyrare eftersom problemet fortskrider. Lyckligtvis är det inte svårt att byta vattenpumpen, och du kan slutföra projektet på under en timme. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Scraper
Skruvmejsel
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn är helt kall innan du börjar detta projekt. Placera drain pan under kylaren och öppna ventilen med en skiftnyckel att dränera kylvätskan. Avlägsna spänningen från tillbehöret bältet genom att vrida spännrullen med en skiftnyckel.
2

Notera korrekt dragning av bältet på papper om diagrammet saknas från motorrummet. Dra remmen från motorn. Ta bort kylfläkten från motorn med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bultarna. Ta bort remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel för att lossa bultarna.
3

bort slangarna från vattenpumpen, lossa slangklämmorna med en skruvmejsel. Ta vattenpumpen behålla bultar med en socket och ratchet. Dra pumpen och gamla packningen bort från motorblocket. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med skrapan.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Anslut värmaren och kylarslangar till vattenpumpen och dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Fäst remskiva vattenpump till pumpen och dra åt bultarna med nyckel.
5

Montera fläkten och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Korrekt dirigera Serpentine belt enligt diagrammet på motorn eller den du gjorde. Placera spänningen på remmen genom att vrida spännrullen med en skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Starta Firebird och kontrollera din arbetsplats kan ha läckt ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70063.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.