Hur man reparerar en 1994 Ford F-350 XL 8 Cylinder 5.8L Vattenpump

Den kylvätska i Ford F-350 5,8 liters motor cirkulerar med hjälp av vattenpumpen. När lagret går dåligt i vattenpumpen, börjar du höra ett högfrekvent skrikande ljud från motorrummet. När lagret är dåligt, kommer impellern snurrar inte riktigt att cirkulera kylvätskan. Vätska kan också börja läcka från pumpen. Ett annat möjligt problem som kan komma upp med vattnet är pumphjulet kommer att bryta. Det tar inte mycket lång tid att byta vattenpumpen. Om en och en halv timme är allt det tar att slutföra projektet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn är helt kall innan du påbörjar projektet. Placera drain pan under kylaren och öppna ventilen med en nyckel för att dränera kylvätskan i stekpannan. Koppla loss nedre kylarslangen med en skruvmejsel för att lossa slangklämman.
2

bort spänningen från serpentin bälte med en skiftnyckel för att vrida remspännaren medurs. Lyft remmen från motorn och vicka försiktigt spännaren på plats igen. Ta bort fläkten, fläkten spacer och höljet med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort armen generatorn svänga från vattenpumpen med Ratchet och uttag.
3

Ta värmaren slangen från vattenpumpen med en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Ta vattenpumpen behålla bultar med en socket och ratchet. Dra pumpen bort från motorblocket tillsammans med den gamla packningen. Skrapa eventuella kvarvarande packningsmaterial bort från motorblocket med skrapan.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket. Montera vattenpumpen fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Anslut värmaren slangen till vattenpumpen och dra åt slangklämman med skruvmejseln. Montera armen generatorn svänga till pumpen med en hylsa och spärrskaft för att dra åt bultarna.
5

dirigera korrekt Serpentine belt enligt diagrammet på undersidan av huven. Lägg spänning till bandet genom att vrida remspännaren med en skiftnyckel. Montera den nedre kylarslangen och dra åt slangklämman med skruvmejseln. Se till att ventilen på botten av radiatorn är stängd. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70068.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.