Hur man byter en 1988 Honda Accord Pump Vatten

Om din 1998 Honda Accord startar överhettning, måste du fastställa orsaken innan du kan göra en reparation. Om du har uteslutit termostaten, är den troligaste orsaken en trasig vattenpump. När lagret går dåligt, kommer vattenpumpen börja läcka och förmodligen börja göra ett skramlande ljud. Detta är ett projekt som du kan göra själv och spara en reparation räkningen i processen. Det är inte svårt och kräver bara några verktyg. Saker du behöver
dräneringskärlet
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och stötta öppna. Se till att du låter motorn svalna. Placera en ren drain pan under avtappningsventil på botten av radiatorn. Öppna ventilen med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i pannan. Sätt tillbaka ventilen när kylvätskan runnit.
2

Lossa skruvarna på vattenpump remskiva med en spärr och uttag. Ta inte bort skruvarna. Ta loss remmen från vattenpumpen. Ta bort skruvarna från vattenpumpen remskiva. Dra remskivan från vattenpumpen.
3

Ta bort skruvarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft och dra pumpen från motorn. Dra vattenpumpen O-ringen och kasta bort det. Rengör vattenpumpen monteringsytan för att se till att det inte finns någon återstående packningsmaterial som hindrar vattenpumpen från montering jäms till motorn.
4

Montera en ny O-ring och den nya vattenpumpen på motorn. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft
5

Placera vatten remskiva på vattenpump och löst installera bultarna. Sätt tillbaka bältet vattenpump. Dra vattnet bultarna remskiva med hylsa och spärrskaft.
6

Lägg kylvätska till motorn. Om den gamla kylvätskan är ren, återanvända det. Starta bilen och kontrollera systemets täthet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69749.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.