Teknisk Hjälp om kylproblem i en Miata

Mazda Miata är tillverkad med ett trycksatt kylsystem, som använder en fenförsedd radiator för att upprätthålla en stabil motorns arbetstemperatur. Detta system kan bära eller misslyckas på flera sätt, vilket kan leda till motorskador från överhettning. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan avgöra frågan med en Miata kylsystem i ca 20 minuter. Läckor

Den primära orsaken till förlust av kylmedel är en läcka, och Miata använder samma gemensamma delar som de flesta andra bilar, såsom gummislangar, aluminium-core radiator, och roterande vattenpump. Vattenpumpen är konstruerad för "gråter" när den inre tätningar fel eller slits ut, genom ett litet hål i botten av pumphuset. Lämnas okontrollerad kan denna läcka ut en väsentlig mängd kylmedel, vilket innebär att systemet att förlora tryck och överhettas. De gummislangar kan bli mjuk med åldern, och lämnade till elementen, kan utveckla sprickor och sprickor som kommer att läcka. Radiatorn kärna, medan robust, är benägna att skada från väg skräp, särskilt i Miata, som inte har en grill, bara en luft öppning.
Topplockspackning

Starta Miata kall, öppna kylarlocket och kontrollera vätskenivån för ihållande bubblor. Bubblande på locket kan indikera problem topplockspackning, eftersom luft från cylindrarna är förbi packningen och korrumperande kylmediet. Tyvärr är kylmediet kommer in även förbränningskammaren och förångning eller förstöra oljan. Miatas är vanligtvis inte benägen att topplockspackning problem, eftersom de är lätta bilar med låg vikt krav, men Mazda aluminium huvud kan varp under stress och leda till dessa frågor.
Blandning

Töm och fyll kylsystemet med en blandning av vatten och frostskyddsmedel med jämna mellanrum. Förhållandet beror på Miata användning och position. Det förvalda förhållandet är 50 procent vatten till 50 procent kylvätska, men detta är en generalisering för alla klimat. Lägga till mer vatten till kylmediet förhållandet, upp till 80 procent, kan förbättra kylningen i varma miljöer, lägga mer kylvätska till mixen (upp till 70 procent) kan skydda motorn från att frysa på en kall plats, och förhindrar korrosion eller elektrisk laddning villkor aluminium och stål delar som kommer i kontakt. Den felaktiga blandningen kan orsaka problem senare, och är den enklaste försiktighetsåtgärd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69325.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.