Hur man byter kylare i en 1998 Jeep

Radiatorn i 1998 Jeep fungerar som en värmeväxlare, cirkulerar kall luft runt tunna rören som transporterar varm kylvätska från motorn. Konstruktionen och placeringen av värmeelementet gör den känslig för skador från väg skräp eller andra föremål. Byte av radiator med en ny enhet kommer att låta motorn köra svalare. Om radiatorn läcker, kommer det att fortsätta att bli värre om du inte byta ut den. En ny kylare är tillgänglig från de flesta bildelar återförsäljare. Saker du behöver
dräneringskärlet
Flat skruvmejsel
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera kylarlocket på toppen av kylaren. Ta av locket och ställ den åt sidan. Placera en stor, ren drain pan under passagerarsidan av kylaren, direkt under avloppet petcock på basen av kylaren.
2

Öppna petcock radiator avloppet och låt kylvätskan rinna in i panorera. Flytta upp till motorrummet och, med en skruvmejsel, lossa slangklämman på den övre kylarslangen där den fäster kylaren. Skjut på slangen på ena sidan så det är ur vägen.
3

Flytta till botten av kylaren och ta bort med en skiftnyckel de två kylledningarna för överföring som tråden i bottenkaret av radiatorn. Om din Jeep har en manuell växellåda, kommer dessa linjer inte vara där.
4

Ta bort den nedre kylarslangen efter att lossa slangklämman på kylaren änden av slangen med en flat skruvmejsel. Skjut på slangen åt sidan. Leta reda på kontakten kabelnätet som ansluts till den elektriska fläkten på kylaren. Tryck in låsspärren på kontakten och separera de två halvorna.
5

Leta upp och ta bort de två skruvarna för radiator med en hylsa och spärrskaft. Det finns en på varje sida av värmeelementet nära toppen. Ställ bultarna åt sidan för att använda när du installerar den nya kylaren.
6

tag kylaren med en hand på varje sida och dra den rakt upp och ut ur motorrummet. Leta reda på de fyra bultarna som håller den elektriska fläkten och kåpan på kylaren. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft, sedan ta bort fläkten och kåpan från kylaren.
7

Montera fläkten och kåpan på den nya kylaren. Sedan, placera den nya kylaren i motorrummet, föra in den från toppen och passa tapparna på undersidan av kylaren med håller i ramen tvärbalk under kylaren.
8

Montera bultarna från den ursprungliga kylaren i den nya kylaren och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Anslut den nedre kylarslangen till kylaren och dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Om din Jeep har en automatisk växellåda, anslut kylledningarna från transmissionen i de gängade hålen i den nedre tanken på kylaren och dra åt dem med en skiftnyckel.
9

Installera den övre kylarslangen på radiator och dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Fyll kylaren med kylarvätska och starta motorn, låta den gå tills den når normal arbetstemperatur. Fortsätt att lägga kylvätska som nivån sjunker, sedan byta kylarlocket. Stäng huven på din Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69553.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.