Hur man installerar ett Vattenpump Kit Fan Stud

Fläkten på de flesta bakre bilar fyrhjulsdrift är fäst vid vattenpumpen med fyra bultarna som är gängade i vattnet pumphjulet drive tryne. Med tiden, med upprepad tjänsten kan dessa dubbar skadas och krävde utbyte. Den vanligaste frågan är den sista personen som tagit bort fläkten antingen avskalade gängorna på bultarna eller cross-gängade en mutter eller två på pinnbultarna, vilket gör att fläkten instabil. Ändra dessa dubbar kan göras inom loppet av en timme med rätt verktyg. Följande process beskriver ersätta nitar på en motor utrustad med en Serpentine belt. Saker du behöver
Ratchet
uttag
Wrench in
New dubbar
New nötter
Visa fler instruktioner
1

bort fläkten svepning. Det blir antingen två eller fyra skruvar som du kommer att behöva vända motsols med Ratchet och en socket för att göra detta. Ta försiktigt bort kåpan om det finns tillräckligt med utrymme.
2

bort Serpentine belt. Beroende på bil kan du behöva vrida spännaren uppåt eller nedåt för att återuppleva spänningen på bandet för att göra detta. På vissa bilar kommer att ske genom att sätta spärren fyrkant i en öppning på spännaren och vrida samtidigt på andra du kommer att vrida spännaren med en skiftnyckel. Håll fast fläkten Addera 3

med ena handen och vrid de fyra muttrarna som håller det till löphjulet nosen moturs med en spärr och-nyckel. Ta bort fläkten. Du kanske har varit tvungen att vänta tills detta steg för att ta bort kåpan också. Avlägsna remskivan vattenpump.
4

Träd en mutter på en av dubbarna tills den bottnar på den ogängade delen av tappen. Montera en mutter på bulten ovanpå denna mutter. Håll denna mutter med antingen en skiftnyckel eller Ratchet och en socket. Vänd insidan muttern moturs för att låsa den till den yttre muttern. Rotera den yttre muttern moturs med antingen en skiftnyckel eller Ratchet och uttag för att ta bort regeln.
5

Håll den inre muttern med skiftnyckel samtidigt som du vrider den yttre muttern med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
6

Upprepa steg 4 och 5 om de övriga tre dubbar.
7

Träd den nya reglarna i fläkthjulet nosen genom att vrida dem medurs för hand. Thread två muttrar på en stud och låsa ihop dem genom att vrida innersta moturs med en skiftnyckel och den yttre medurs för att låsa ihop dem. Dra åt bulten genom att vrida den yttre muttern medsols med nyckel eller hylsa och spärrnyckel tills det inte går att slå. Detta kommer att kräva cirka 30 foot-pounds av vridmoment.
8

Ta bort muttrarna genom att hålla den inre muttern med en skiftnyckel och vrida den yttre muttern moturs med spärrfunktion. När den yttre muttern tas bort, ta bort den inre muttern. Sätt tillbaka remskivan vattenpumpen.
9

tillbaka fläkten och kåpan. Trä muttrar på de nya reglarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt muttrarna till ca 30 foot-pounds. Installera om Serpentine belt.
10

Vridmoment de fläktkåpa bultarna till ca 15 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70044.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.