Hur man byter en termostat Mercury Villager

infördes 1992, var Mercury Villager byggs från ett joint venture mellan Ford Motor Company och Nissan. Precis som sin motpart,, Nissan Quest är Mercury Villager drivs av en Nissan motor. Rutinmässigt underhåll av moto'rs kylsystemet kommer att hålla din bil i trim och effektivt. Om du märker någon överhettning av ditt fordons motor, kan du behöva byta ut termostaten. Detta är en ganska enkel procedur och kommer att hindra bilen från att uppleva mer kostsamma motorproblem. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Open end skiftnyckel
Smärgelduk
packningstätningen
Ny termostat
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en öppen nyckel. Flytta till slutet av den fristående kabeln i en position där den inte kommer att beröra några metalldelar som kan skapa en gnista.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylarens avtappningsplugg. Du hittar avtappningspluggen på nedre kanten av kylaren. Lokalisera termostathuset vid den andra änden av den övre värmeelementet slangen från kylaren. Du kommer att tömma kylaren så att kylvätskan kommer att vara precis under nivån för termostathuset.
3

Ta av locket från kylaren, och slå sedan på kylarens avtappningsplugg med hand tills kylvätskenivån har runnit under nivån för termostathuset. När den har nått önskad nivå, stänger avtappningspluggen bort genom att dra den med handen.
4

bort termostathuset med hjälp av en hylsnyckel Lossa bultarna som håller den på motorblocket. När huset är fritt, ta bort den gamla termostaten från huset och kassera den.
5

Rengör ansiktet på termostathuset och motorblocket där höljet är fäst med en smärgelduk för att avlägsna eventuella skräp eller återstående packningsmaterial. Placera en sträng av packning tätning runt ansiktet på termostathuset, men vara noga med att inte få någon tätningsmedel inuti huset.
6

Placera den nya termostaten på termostathuset med fjädern utåt. Fäst termostathuset med den nya termostaten till motorblocket med bultar. Fyll kylaren med kylvätska tills den är full, och placera tillbaka locket på kylaren.
7

Avlägsna tråget från under bilen, och sätta tillbaka den negativa batterikabeln till fordonets batteri. Starta bilen och låt den värmas upp så att du kan testa termostaten. Titta bilens temperatur och kontrollera att det är att upprätthålla en lämplig nivå.
8

Stäng bilen och kassera det använda kylmediet vid en lokal återvinningsstation eller din lokala bil servicecenter.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69292.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.