Hur byter jag termostaten på en 2000 Volvo S40?

Volvo släppte den första generationen av S40 i 1995. De heter det Saloon. Den första generationen av S40 stannade i produktion från 1995 till 2003. År 2004 släppte Volvo en uppdaterad version av S40 Saloon med uppgraderad kaross och uppgraderade motorn. Nu när den första generationens S40 har ett par år under sitt bälte, kommer ersätta sådant som termostaten hjälp att lägga till extra år till bilens liv. Saker du behöver
Skruvmejsel
12 mm hylsa
Visa fler instruktioner
1

Leta övre kylarslangen och följ den till den plats där slangen ansluts till motorblocket. De slangklämmor till ett metallhölje som kallas "vattenintaget." Lossa bandet klämma som fäster slangen till vattenintaget med en skruvmejsel. Dra slangen från inloppet.
2

Lokalisera de två skruvarna som håller fast inloppet till motorblocket och ta bort dem. Använd en 12 mm hylsa och spärrskaft. Dra vattenintaget från motorblocket. På grund av ålder, kan inloppet fastna på blocket. Placera trycket på sidan av inloppet för att bryta förseglingen, om det behövs.
3

Skrapa basen på motorn och botten på inloppet för att ta bort den gamla packningen material och för att rengöra anliggningsytorna.
4

Dra den gamla termostaten ur motorn och placera det nya i motorn. Ena änden av termostaten har en stor fjäder. Fjädern sitter inne i motorn.
5

Lägg en sträng RTV packning Maker runt den nedre kanten av vattenintaget. Placera vattenintaget över termostaten och skruva den på plats. Använda RTV packning tillverkare i stället för en packning kompenserar för gropfrätning som uppstår i gjutjärn. Det bidrar till att främja en bättre tätning mellan motorn och inloppet.
6

Skjut kylarslangen på inloppet och fäst den med bandet klämman.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69673.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.