Hur du ändrar en termostat på en 1999 Subaru Outback

Termostaten monteras på motorn på en 1999 Subaru Outback styr mängden kylmedel som strömmar in och ut ur motorn. När termostaten misslyckas, kommer det antingen tillåta kylmedel att oändligt cirkulera mellan motorn och kylaren, eller det kommer inte alla någon kylvätska cirkulera alls. Antingen tillstånd kan orsaka att motorn överhettas, och när det händer att motorn kan bli allvarligt skadad. För att åtgärda problemet måste du byta ut termostaten. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Byte termostat
packning Byte termostat
Packning skrapa
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar innan du dränera kylvätskan. Lyft upp den främre änden av den Subaru Outback med domkraften och lägga ner det på en uppsättning av domkraften. Sätt dräneringstråget nedanför petcock vid basen av kylaren. Öppna petcock och låt kylvätskan rinna in i pannan.
2

Lokalisera termostathuset på förarsidan av motorn nära kylaren. Ta bort slangklämman säkra kylarslangen till termostathuset med skruvmejsel. Dra av kylarslangen. Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Dra höljet bort från motorn och notera orienteringen av termostaten. Ta termostaten och packningen.
3

Skrapa båda ytorna av termostathuset och motorn med packningen skrapan. Installera den nya termostaten och packningen i samma riktning som den ursprungliga genom att bulta fast termostathuset till motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Sätt tillbaka kylarslangen till huset med hjälp av skruvmejsel.
4

Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med före utspädning kylvätska sedan tillbaka locket. Sänk Outback av domkraften står med domkraften. Starta motorn och vrid klimatkontroll för hög och full värme. Låt motorn gå i 10 minuter, stäng sedan av motorn och låt det sitta i en timme. Öppna kylarlocket igen och fylla på med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69609.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.