Hur man Flush Radiatorer

Funktionen hos en radiator på ett fordon är att sänka temperaturen på kylmediet, som håller motorn vid lämpliga drifttemperaturer. Med tiden kommer de små hamnar i kylaren blir igensatt med sediment från kylsystemet och motorn. När dessa radiator hamnar blir igensatt, kommer radiatorn att behöva spolas. Flushing radiatorn är en enkel procedur som lätt kan kompletteras med DIY mekaniker. Saker du behöver
Skyddshandskar
Fluid dropplådan
Tänger
Vattenslang
Frostskyddsmedel kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på ett säkert arbetsområde och öppna huven. Placera värmaren omkopplaren till "On" läge. Stäng av motorn och låt motorn helt svalna innan spolning kylaren.
2

Ta bort kylarlocket gång att kylaren helt har svalnat. Bär skyddshandskar för att vara säker.
3

Skjut pannan vätskan fångsten under avtappningspluggen, som ligger på botten av radiatorn. De flesta fordon har en avtappningsplugg på antingen förarsidan eller passagerarsidan, längst ner i kylaren. Om det inte finns någon avtappningsplugg på fordonet, måste du ta bort den nedre kylarslangen.
4

Vrid avtappningspluggen moturs med tång för att lossa avtappningspluggen. När frostskyddsmedel börjar rinna in fångsten pan, avsluta skruva ur avtappningspluggen. Låt alla frostskyddsvätska rinna ut ur kylaren. Lämna avtappningspluggen ut.
5

Stick vattenslangen i kylaren påfyllningsröret, på toppen av kylaren, och slå på vattenslangen på. Spola radiator med rent vatten i minst fem minuter, eller tills det vatten som kommer ut ur botten av värmeelementet ren som tittar som vattnet som kommer in i toppen av kylaren.
6 < p> Skjut tillbaka under fordonets front och skruva avtappningspluggen tillbaka in i botten av kylaren. Dra åt avtappningspluggen med tång.
7

Häll frostskyddsmedel i radiatorn tills kylaren vätskenivån stabiliseras på toppen av radiatorn påfyllningsröret.
8

Crank motorn och vänta på frostskyddsmedel nivå sjunka insidan av påfyllningshalsen. När motorn värms upp, kommer termostaten öppnas och frostskyddsmedel nivå kommer att börja sjunka. Lägg mer frostskyddsmedel till kylaren, tills frostskyddsmedel nivå stabiliseras vid den övre delen av påfyllningshalsen när motorn är igång.
9

Skruv kylarlocket tillbaka på toppen av värmeelementet påfyllningshals. Inspektera kylarens avtappningsplugg för läckor medan motorn är igång, sedan stänga av motorn.
10

Stäng suffletten och skjut vätskan fånga panorerar ut från under bilen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69579.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.