Hur man installerar en termostat på en BMW 323ic

Om du är lycklig nog att äga en BMW 323ic och om du gillar att arbeta på bilar, då du aldrig skulle drömma om att ta din Beamer till ett garage för en liten uppgift som att ändra termostat. Du vill veta att jobbet har gjort rätt och du vill få smutsiga och göra det själv. Dessutom, om du är ny till BMW reparation, är termostaten ett bra ställe att börja på, eftersom processen inte är alltför komplicerat. Saker du behöver
BMW 323ic termostat
BMW 323ic Termostatpackning
RTV silikon packning sealer
Wrench
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Avlägsna kylarslangen från termostathuset genom att lossa klämman som håller fast slangen på huset med skruvmejseln. Dra slangen från termostathuset och håll den lodrätt så frostskyddsvätska går tillbaka in i kylaren. Skjut på slangen åt sidan för att komma åt termostathuset lättare.
2

Ta bort de 10 mm bultarna som håller termostathuset på insugningsröret av BMW med skiftnyckel och sedan dra termostaten bostäder utanför insugningsröret.
3

Ta bort den gamla termostaten och placera det nya i insugningsröret. Termostaten sitter på en maskinbearbetad läpp som är belägen under nivån för frostskyddsmedel. Termostaten bör ordentligt för att säkerställa att den fungerar korrekt.
4

Dra den gamla termostaten packningen utanför insugningsröret och lägg en sträng RTV packning sealer på sin plats på insugningsröret. Placera packningen papper termostat ovanpå RTV packning sealer. Placera en liten mängd av RTV packning sealer på undersidan av termostathuset och sedan skruva fast höljet på plats.
5

Placera kylaren tillbaka slangen på termostathuset och säkra spärren på plats .
6

Starta motorn och låt den värmas upp. Kontrollera efter läckor där termostathuset är bultad till insugningsröret och där kylarslangen ansluter till huset. Om kylarslangen läcker, byt ut spärren med ett band klämma. Om det område där huset och bultarna grenrör tillsammans läckage, dra åt bostäder bultar mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69485.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.