Hur man byter en 2002 Ford Escape Termostat

Om din 2002 Ford Escape startar överhettning, är termostaten sannolikt att skylla. När termostaten fastnar i kylsystemet, kan det orsaka ofta överhettning trots normala kylvätska nivåer och villkor. Du kan köpa en ersättare termostat vid en Biltema och ersätta den i ditt garage eller uppfart för betydligt mindre än en reparatör skulle ta ut. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
50-50 blandning av frostskyddsmedel och vatten
Visa fler instruktioner
1

Ta av locket från kylaren. Placera en stor dropplåt under passagerarsidan av kylaren på framsidan av Escape. Öppna avtappningspluggen i botten av kylaren med en skiftnyckel. Tappa ur kylvätskan så det är under den övre kylarslangen. Dra åt kylarens avtappningsplugg.
2

Trace övre kylarslangen till fem-vägs slanganslutning. Ta bort skruvarna som håller kontakten med en skiftnyckel. Ta bort termostathuset från kontakten. Dra O-ringen och termostat från huset.
3

in den nya termostaten i huset och placera O-ringen. Anslut huset till fem-polig kontakt. Täta kontakten med fästskruvar. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
4

Lägg en 50-50 blandning av kylvätska och vatten till kylaren tills nivån är fullt. Byt ut kylarlocket. Starta motorn och titta på slanganslutningar för eventuella läckor. Dra slangarna om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69716.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.