Hur man byter en mekanisk termostat

Den mekaniska termostaten installeras i kylsystemet i en bil är ansvarig för att öka passagen av kylarvätska genom motorn när bilen överträffar optimala arbetstemperaturer. När motorn blir varm, komprimerar en fjäder finns på undersidan av termostaten för att tillåta ytterligare fluid att passera. Den vanligaste platsen för en mekanisk termostat är insidan av insugningsröret. Detta är utgångspunkten för kylarvätska i motorn. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger (tillval) katalog Socket
Scraper
Handduk
Visa fler instruktioner
1

spåra den övre kylarslangen från inloppsröret på kylaren till den plats där slangen ansluts till insugningsröret. Slangen monteras till termostathuset, även kallad T-Stat bostäder. Ta bort slangen från höljet genom att lossa kylaren klämma slangen band med en skruvmejsel. I vissa fall kräver klämman tång så att du kan pressa komprimering flikar tillsammans för att lossa trycket på slangen.
2

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till insugningsröret på din bil. Om det behövs, använd en lång väl socket och förlängning bar för att göra det lättare när man kommer för bultarna.
3

Dra termostathuset bort insugningsröret och sedan lyfta den gamla termostaten ur intaget.
4

Anslut hålet i insugningsröret med en handduk för att förhindra att få skräp i hålet.
5

Skrapa den gamla termostaten materialet bostäder packning utanför insugningsröret och botten av termostathuset. Torka båda ytorna rena med en handduk.
6

bort handduken från insugningsröret och placera den nya termostaten i hålet. Ena änden av termostaten har en stor fjäder på den. Fjädern submerges in i insugningsröret. Termostaten sitter på en bearbetad flik på insidan av hålet.
7

Placera en ny termostathuset packningen på insugningsröret och linje hålen upp med bulthålen i intaget.

8

Placera termostathuset på toppen av packningen och skruva den på plats.
9

Återanslut kylarslangen och fäst den med kylaren slangklämma.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69713.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.