Hur man byter en termostat på en Polaris ATV

Om din Polaris All-Terrain Vehicle (ATV) är överhettning eller inte värms upp tillräckligt snabbt, kan du behöva en ny termostat. Fordonets termostat reglerar flödet av kylmedel till motorn. Om du får för mycket flöde, kan din ATV Värm inte upp ordentligt. Om du inte får tillräckligt med flöde, kan motorn överhettas. Polaris tillverkar flera modeller av ATV, så kolla servicemanualen finns på Polaris hemsida för korrekt reservdel. Saker du behöver
termostat
Packning
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera viktigaste kylvätskeslang och följ det till termostathuset på motorblocket, efter att låta motorn svalna helt.
2

Placera en ren dropplåt eller hink under termostathuset att fånga upp eventuellt kylmedel som läcker ut under ersättare. Addera 3

Lossa klämman som fäster den huvudsakliga kylvätskeslangen till termostaten koppling med en skruvmejsel, och sedan ta bort slangen. Kontrollera utspilld kylvätska går in i tråget.
4

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset till motorblocket med en hylsnyckel.
5

Notera den ställning av termostaten och dra ut det ur öppningen.
6

Ta bort den gamla packningen från runt öppningen. Skrapa bort all som har fastnat på ytan, vilket gör att inga delar går in i öppningen.
7

Placera den nya packningen över öppningen.
8

Sätt i det nya termostaten i öppningen. Se till att den är i samma position som den gamla termostaten. Om termostaten levereras med ett klockliknande ventil öppning, se till att öppningen är till toppen.
9

Byt termostathuset, bultar och kylvätskeslangen.
10

Häll utspilld kylvätska tillbaka in i kylaren eller expansionskärlet.
11

Starta motorn och kontrollera efter läckande kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70108.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.